keskiviikko 5. helmikuuta 2020

Lukijan toive: Maatrampoliini

Kyselin Sinun toiveesi –postauksessani teille lukijoille mieluisia postausaiheita. Yksi kysymyksistänne koski maatrampoliiniamme, joka aiemmin on vain vilahdellut kuvissani jossakin taustalla. Kerronkin nyt siitä tarkemmin.

Maatrampoliini on koottu noin metrin syvyisen kuopan päälle.

Maatrampoliinimme on asennettu metsäpuutarhaan nelisen vuotta sitten. Kaivoimme alueelle ensin noin metrin syvyisen, maatrampoliinin kehikkoa aavistuksen pienemmän, mahdollisimman pystyreunaisen kuopan. Maatrampoliinisetissä tuli mukana kuopan ympärille asennettava metallikehikko, joka ankkuroitiin paikoilleen.

Kuoppa ja maatrampoliinin pohjakehikko valmiina.

Tämän jälkeen trampoliini koottiin normaaliin tapaan, mutta lisäksi sen alapuolelle tuli oma suojaverkkonsa, joka estää esimerkiksi jalkaa lipsahtamassa vahingossa pieneen trampoliinin reunan alle jäävään tilaan. Tuo verkko pilkottaa esimerkiksi ensimmäisessä kuvassa trampoliinin vasemmassa reunassa vihreän reunuksen alapuolella.

Kun trampoliini oli koottu, piti vielä testata, että se varmasti on tukevasti paikoillaan.:D

Maatrampoliinia ympäröivän alueen olemme tasoittaneet, sillä paikka on loivaa rinnettä. Musta-vihreä trampoliini sulautuu hyvin ympäristöönsä.

Salaojitusta tms. trampoliinikuopassamme ei ole. Keväällä lumien sulaessa vettä kertyy hieman kuopan pohjalle, mutta kuitenkin sen verran vähän, että trampoliinin käyttöön se ei ole vaikuttanut. Meillä paikka on metsänpohjaa, josta vesi imeytyy melko hyvin pois. Lisäksi alue viettää tontin takareunaa kohden, joten senkin ansiosta sulamisvedet valuvat edelleen eteenpäin. Kovin savisessa maassa salaojitus voi kuitenkin olla tarpeen.

Kesällä maatrampoliini maastoutuu lähes täysin Kohopenkin ja Varjoryhmän taakse.

Valitsimme maahan upotettavan trampoliinin tavanomaisen sijasta useastakin syystä. Toki turvaverkot trampoliinissa tulee aina olla, mutta jos jostakin syystä niistä huolimatta putoaisi trampoliinista, pudotusta ei nyt juurikaan ole. Myös se, ettei trampoliinin alle voi mennä toisten hyppiessä, on hyvä juttu etenkin aivan pikkulapsiperheessä. Näiden lisäksi maatrampoliini on tavallista trampoliinia huomaamattomampi ja kätkeytyy melko hyvin puutarhaamme eikä sitä tarvitse siirrellä ruohonleikkuun tieltä. Trampoliiniamme ei myöskään tarvitse purkaa talveksi, vaan sitä voi käyttää ympäri vuoden. Lumet siitä tosin täytyy muistaa käydä poistamassa, jotta trampoliinimatto ei veny. Aikanaan, kun lapsemme eivät enää tarvitse maatrampoliinia ja se voidaan purkaa pois, haaveilen alueelle tulevasta pienestä puutarhalammesta, jolle on nyt jo hyvä kuopan alkukin olemassa.:)

Mukavaa keskiviikkoa!

12 kommenttia:

 1. You have a wonderful blog! The topics you write about are very close to me. Thank you for sharing your thoughts!

  I follow you through GFC! If you want, go to my blog :)

  MY NEW POST: I AM GLAD TO BE WITH YOU ♥

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa, kiitos tästä! Olemme harkinneet juurikin maatrampan hankintaa, kun noita lapsenlapsia on alkanut siunaantumaan. Sellainen perinteinen ei kyllä houkuttele lainkaan!

  VastaaPoista
 3. Vaikuttaa huomattavasti kätevämmältä ja siistimmältä kuin tavallinen trampoliini. Ja miten mainiota, että kuoppaa voi tulevaisuudessa hyödyntää lampiprojektissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lampi tosiaan siintää jo ihanasti haaveissa aina, kun trampoliinin luona käyn.:D

   Poista
 4. Oisko maatrampalla myös ääntä vaimentava vaikutus?

  VastaaPoista
 5. Kiitos tästä postauksesta!
  Minä taidan olla ainakin yksi, joka toivoi tätä postausta. Ihana, että tartuit aiheeseen!
  En tiennytkään, että maatrampoliineja myydään erikseen. Tämä ratkaisikin aika monta kysymystä. Ja kiva kuulla ennen kaikkea, että homma on toiminut.
  Ja tuo jatkokäyttö lampiprojektissa kuulostaa myös järkevältä.
  Eräälle asiakkaalle suunnittelimme maatrampoliinin rinteeseen. Seinämät tulivat ihan muurikivistä, koska paikka oli haastava. Paikalle mietittiin nuotiopaikkaa, kun trampoliiniaika on ohitse.
  Kaikki eivät kuitenkaan halua alkaa niin massiivisiin toimiin. Tämä teidän systeeminne kuulostaa oikein toimivalta ja helpommalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan!:) Tällainen valmis maatrampoliinipaketti on tosiaan helppo toteuttaa.

   Poista
 6. Olen lasten kanssa huvipuistokäynneillä katsellut himotellen upotettuja tramboliija, omat kun ovat maan pinnalla. Ei ole tullut mieleenkään, että tavallisetkin voisi upottaa. Vinkkaan tästä kotiuduttuamme nuorillemme.
  Hienosti naamioitu.
  Mukavaa torstaita Tiiu!

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...