tiistai 11. kesäkuuta 2019

Kesäkukkaistutuksia ruukkupuutarhaan

 Kaupallinen yhteistyö: Gardena
Sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *-merkillä.

Viime viikolla tein urakalla ruukkuistutuksia niin terassille kuin kasvihuoneen pikkupatiollekin. Suurin osa tekemistäni istutuksista koostuu kesäkukista, mutta kasvihuoneen luo päätyi toki hyötykasvejakin. Kaikki tämänvuotiset kesäkukkamme olen kasvattanut siemenestä. Osa taimista on vielä pieniä, mutta onneksi osa on jo kukassakin, jotta sain kuhunkin ruukkuun myös väriä ja näyttävyyttä. Kesän edetessä ruukkupuutarha vain paranee, kun kasvit kunnolla tuuheutuvat ja innostuvat kukkimaan.

Kirjosalviaa kylvin ensimmäistä kertaa ja ihastuin siihen jo näiden ensimmäisten kukkien perusteella.

Etupihalle laitoin ruukut, joissa on valkoista ja lohenpunaista pelargoniaa, lumihiutaletta ja oransseja orvokkeja. Yhdessä ruukussa on lumihiutaleen tilalla punainen ruusupapu, jonka toivon köynnöstävän etuoven luona olevaan säleikköön. Takapihan puolelle ruukkuja tuli toistakymmentä. Tässä kuvia muutamasta. Lopuista laitan kuvia, kunhan kukinta on kunnolla alkanut.

Takapihan terassille päätyi mm. oranssien orvokkien seuraksi ruusupapua.

Terassin portaille päätyi neljään ruukkuun mm. pelargoneja, perunkoisoa, sini-ikiviuhkoa ja tuoksupielusta.

Heinäseivästikkaat saivat seurakseen ruukun, jossa kasvaa ruusupapu, jänönhäntä ja tähtisilmä.

Näitä ruukkuistutuksia tehdessä pääsin kokeilemaan *Gardenalta  esiteltäväksi saamaani City Gardening -sarjan käsityökalusettiä ja istutusalustaa. *City Gardening -sarjan tuotteet soveltuvat erityisen hyvin juuri ruukkuistutusten tekemiseen esimerkiksi terassille tai parvekkeelle, miksei huonekasvienkin istutushommiin tai mullanvaihtoon.

Istutuslapio, pikkuhara ja istutusalusta menevät pieneen tilaan.

Alustan reunat saa kulmissa olevien neppareiden ansiosta nostettua, mikä helpottaa siistiä työskentelyä. Lopuksi alustalta on helppo kaataa sille pudonneet mullat pois.Istutusalustan mukana tulee säilytyspussi, johon mahtuvat vaikka lapio ja harakin.

Onko sinulla jo kesäkukkaistutukset tehtynä? Mikä on lempikesäkukkasi?

Leppoisaa tiistaita!

16 kommenttia:

 1. Tui alusta onkin näppärä!
  Parvekkeen kesäkukat jotakuinkin laitettu. Aina jotain saattaa tulla lisää...
  Ja kyllä Enkelinsilmä-pelakuu on tällä hetkellä suosikki, vaikka kaikkia kukkia rakastankin.
  Lempeää viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Alusta on tosiaan kätevä. Olen aiemmin käyttänyt sisällä taimihommissa isoa muovitarjotinta, mutta tämä on kyllä parempi. Pelakuut ovat minustakin ihania! Lempeää viikon jatkoa sinullekin!

   Poista
 2. Lovely blog. Thanks for sharing with us.This is so useful.

  VastaaPoista
 3. Kätevän näköinen alusta!

  Olen tehnyt kaikenlaisia istutuksia, olen varsinainen ruukkufriikki! Lempikesäkukka taitaa olla pelargonia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruukkuistutuksilla tosiaan saa melko helposti väriä ja ilmettä moneen paikkaan. Minäkin pidän pelargoneista.

   Poista
 4. Osittain istutukset tehty, ruukut lähes valmiita. Vielä pitäis saada maahan taimet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvällä mallilla on sinulla jo hommat. Minä tein istutuksia viime viikonlopun ja jatkoin vielä maanantaina. Nyt on jo lähes valmista. Korianterit ja gojimarjat ovat enää jäljellä odottamassa paikkaa.

   Poista
 5. Käytännöllinen alusta.
  Täällä kaikki on jo kasvupaikoillaan.
  Monenlaista kukkaa olen kokeillut meidän terassilla.
  Ruukkukasveista erilaiset pelargoniat ovat nykyisin suosikkejani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet ollut ahkerana! Minäkin pidän vuosi vuodelta enemmän pelargoneista. Hauska on tosiaan kokeilla uusiakin kesäkukkia.

   Poista
 6. Alusta vaikuttaa kätevältä!

  Minä siirsin kesäkukkien taimet ulos ruukkuihin jo toukokuun lopussa ja hyvin ovat näköjään pärjänneet. Tässä välissä kun oli viileämpiä öitä, nostin ruukut yöksi sisälle, mutta muuten ovat saaneet olla taivasalla. Samettikukka alkoi juuri kukkimaan, muita odottelen vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä oletkin tehnyt istutukset hyvissä ajoin. Minäkin istuttelin jotain jo tuolloin, mutta pääosa istutuksistani ajoittui kuitenkin vasta kesäkuun puolelle. Meilläkin ensimmäiset samettikukat availevat nuppujaan.:)

   Poista
 7. Nyt huomaan, että minun kesäkukkakasvatukset ovat tänä vuonna aika köynnöspainotteiset kelloköynnös, tuoksuherneitä ja ruusupapua niinkuin sinullakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin köynnösten määrä on lisääntynyt vuosi vuodelta. Niillä saa näppärästi rehevyyttä vaikka mihin. Meillä niitä tarvitaan paljon viime kesänä valmistuneen terassin osan viherseiniin.

   Poista
 8. Tänään illalla ennätin istuttaa kahteen ruukkuun kesäkukkia ja yhteen yrttejä. Pikku hiljaa valmista tulee :) Piti ihan miettiä, onko jokin lempparikesäkukka mutta ehkä se on tuo keijunmekko ja hyvänä kakkosena kelloköynnös itse kasvatetuista. Kaupasta ostettuna ihana hunajantuoksuinen rusokki. Miehen lempikukka pelargonia on myös joka kesäinen piharuukussa kasvatettava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania lempikesäkukkia sinulla! Minulla on nyt ensimmäistä kertaa keijunmekkoa, johon olen aivan ihastunut. Se iti ja taimettui hyvin ja nyt ensimmäiset niistä ovat jo kukassa.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...