lauantai 15. kesäkuuta 2019

Kivikkolaakson kukkijat

Aloitin viime syksynä tekemään omenapuiden alle kasvihuoneen ja mansikkalaatikoiden läheisyyteen Kivikkolaaksoa. Urakka jäi silloin vielä kesken; osan syksyn alennusmyynneistä aluetta varten ostamistani kasveista tökkäsin lopulta valeistutukseen Pionirinteen yläosaan ja kiviäkin jäi alueelta puuttumaan vielä yksi, jos toinenkin. Viime viikkoina olen vähitellen muiden pihahommien lomassa käynyt silloin tällöin kiviä lisäämässä alueelle. Muutaman taimenkin olen istuttanut, vaikkakin valeistutuksessa ja terassilla niitä on vielä odottelemassa. Kivikkolaakson lopullinen ilme alkaa kuitenkin pikkuhiljaa hahmottua, ja ensimmäisiä kukkijoitakin siellä on ollut jo väriläiskiä tuomassa. Tässäpä kuvakoostetta Kivikkolaakson alkukesän kukkijoista! Lopullista kasvilistausta ja parempia yleiskuvia laitan, kunhan vihdoinkin alueella on kaikki kivet ja kasvit paikoillaan.:)

Kasvihuoneen vieressä näyttää jo melkein valmiilta, kiviä tosin vielä vähän uupuu. Etualalla amerikanvuokko 'Anabel Rose' on kukassa, sen vieressä vasemmalla 'Anabel White' on jo kukkinut. Sininataa on alueella useissa kohdissa luomassa hauskoja, pallomaisia heinämättäitä. Vasemmalla kasvavat kangasajuruoho ja keskellä kirjavalehtinen nurmiajuruoho 'Foxley'. Keltamaksaruoho 'Yellow Queen' loistaa ilta-auringossa oikealla.

Amerikanvuokko 'Anabel Rose' on suloinen kukkiessaan.

Vuoriarho on minusta ihana kivikkokasvi, sillä se kukkii todella pitkään, jopa pari kuukautta. Terassin kainalossa olevalta Kivikkokasvialueelta se kuoli jo ensimmäisenä talvenaan, mutta tässä se selvisi ainakin viime talvesta. Toivottavasti saisin siitä nyt pitkäikäisen kivikkokasvin.

Unelmatädyke avaa herkän kauniita kukkiaan omenapuun katveessa.

Sammalleimu 'Emerald Cushion Blue' saisi levitä suureksi kasvustoksi.

Japaninruusukvittenit 'Venus' ja 'Sirius' hehkuvat oransseina istutusalueen yläosassa Rinnepenkin ja Pensasryhmän läheisyydessä.

Valkoinen tarhalapinvuokko on kukkinut jo parin viikon ajan japaninruusukvitteneiden vieressä.

 Ihanaa, kukkaisaa viikonloppua!

16 kommenttia:

 1. Ihastuttava kivikkokukka-alue!
  Kyllä sinulla on kaunis piha.
  Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis kivikkoalue. Opin tässä samalla uusia kukkiakin, esim tuo vuoriarho on minulle ihan tuntematon. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kauniita kukkijoita. Erityisesti kivikkoaluessasi ihastuttaa se, että olet saanut siitä hyvin aidon ja luonnollisen näköisen.

  VastaaPoista
 4. Kivikkoalue on kaunis ja hyvin luonnollisen näköinen. Erikokoisten kivien vaihtelu tuo siihen mukavasti rytmiä. Suloinen tuo vuoriarho <3

  VastaaPoista
 5. Kaunis ja hyvin luonnollisen näköinen kivikko! Ihastuttavat kasvit, erityisesti amerikanvuokko. Ostoslistani taimimyymälään kasvaa kasvamistaan ja kivikkorinteen kivet vähenevät samaa tahtia, kun pitää saada tilaa uusille ihauuksille :D Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Beautiful flowers, great photos.
  Have a nice weekend
  Maria
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  VastaaPoista
 7. Tosi kaunis alue! Minulla saman värinen sammalleimu kukki upeasti, mutta mokoma jo kuihtui.

  VastaaPoista
 8. Toistan edellisiä kommentteja: olet tosiaan saanut Kivikon luonnollisen näköiseksi ja hyvä näin. Muistan joskus hankkineeni Amerikanvuokon, mutta se ei ollut kovin pitkäikäinen siinä kohdassa, mihin sen istutin. Kaunis se on ja toivotaan, että sinun kasvupaikkasi sopii sille paremmin. Vuoriarho on ihan uusi tuttavuus ja rupesi kuulostamaan houkuttelevalta.

  VastaaPoista
 9. Kivikkomaat ovat hienoja, kun on osaava hoitaja. Sinä osaat! Ihanan näköistä.

  VastaaPoista
 10. Oi minun lapinvuokkoni kuoli ja uudella minkä ostin onkin keltaiset kukat☹️

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...