maanantai 10. kesäkuuta 2019

Alkukesän kärhöt

Rakastan kärhöjä niiden upean, näyttävän kukinnan ja sen rehevyyden ja korkeuserojen vuoksi, mitä ne puutarhaan ja istutuksiin tuovat. Meillä suurin osa kärhöistä kukkii vasta myöhemmin kesällä, mutta muutamia varhainkin kukkivia kärhöjä meiltä löytyy. Nyt nämä alkukesän kaunottaret ovatkin puhjenneet kukkaan Sydänpolulla ja Kaaripenkin reunassa olevan puutarhaportin pielessä. Tässäpä kuvia näistä puutarhamme sulostuttajista!

Sininen tarha-alppikärhö on viime kesän hankintojani ja sen kukat ovat minusta todella kauniita.

Sininen tarha-alppikärhö kiipeilee Kaaripenkin vasemmalla puolella olevassa puutarhaportissa. Taustalla Sydänpolun aluetta reunustavat köynnöspylväät, joiden luona kasvavat muut alkukesällä kukkivat kärhömme.

Tarha-alppikärhö 'Willy' on hempeän vaaleanpunainen.

Tarha-alppikärhö 'Albina Plena' on ensimmäisiä hankkimiamme kärhöjä, ja se rönsyää jo ihanan runsaana.

Tarha-alppikärhö 'Albina Plena'

Kärhöjä ostin taas lisää, tällä kertaa etupihalle, ja sinne olisi etsinnässä myös näitä varhaisia lajikkeita, jotta kärhöjen kukinta kestäisi sielläkin mahdollisimman pitkään. Onko sinulla jotakin suosikkia alkukesällä kukkivista kärhöistä?

Iloa päivääsi!

25 kommenttia:

 1. Upeita kärhöjä! Kerrostaloasujana omia kärhöjä ei ole. Pääsin pari vuotta sitten kyläilemään eräässä puutarhassa, jonka omistaja kerää kärhöjä ja se oli todella upea.
  Kaunista viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kärhöt ovat aivan ihania, niihin ei kyllästy koskaan. Kaunista viikkoa sinullekin!

   Poista
 2. Alppikärhöt ovat niin kauniita! Omani ovat vielä paljon pienempiä, minulla on aiemmin istutetut siperiankärhö ja sininen alppikärhö, jonka nimeä en tiedä. Tänä vuonna istutin pari lisää, lajikkeet "Helsinborg" (tumma lilansininen) ja "Jutta" (punainen).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin! Nuo ovat minulle uusia lajikkeita, etenkin tuo punainen kiinnostaa.

   Poista
 3. Vasta yksittäinen, olisikohan näin ulkomuistista jokin alppikärhö kukassa, muita vielä odotellaan :) Aika moni uusista kärhöistä kuoli talvella, joten lisää pitää hankkia. Eivät taida viihtyä saven sekaisesssa maassa, joten täytynee tehdä uusille taimille kohotetut penkit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kurja, että kärhöjänne kuoli. Toivottavasti uudet taimet viihtyisivät paremmin!

   Poista
 4. Ihania kärhöjä.
  Minä juuri postasin Melly Moser kärhön kun kukkii niin kovasti.

  VastaaPoista
 5. Ihania kärhöjä!
  Niissä on kyllä upeat kukkaset!

  Mukavaa kesäistä viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Kauniita. Suosikkia ei ole sillä kärhöni ovat vasta nuoria, kunhan kuluu muutama vuosi ja kaikki ovat kukkineet niin sitten katsotaan. Albina Plena on kyllä vahva ehdokas suosikiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosikkia kärhöistä on vaikea valita, aina kukassa oleva tuntuu ihanimmalta.:)

   Poista
 7. Kauniita kärhöjä teillä kukassa.
  Sininen tarha-alppikärhö on kevätkukkijoista suosikkini.
  Loistavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on minustakin ihana kärhö. Loistavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 8. Tarha-alppikärhöt ovat upeita! Meillä on 'Kajsa' ja se on tänä vuonna kukkinut todella ihananasti. Sitten kun meillä joskus on pergola niin haluan siihen mm. näitä alkukesällä kukkivia kärhöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä! Minulla on sama haave pergolan suhteen.:)

   Poista
 9. Jotenkin olen saanut kärhöistä vaikean mielikuvan. Upea lisä ne kyllä olisivat minullekin ruusujen joukkoon...

  VastaaPoista
 10. Kauniita. Varsinaista suosikkia minulla ei ole. Albina Plena ehkä?

  VastaaPoista
 11. Love from me Ria 🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺

  VastaaPoista
 12. Kauniita <3 Minä olen tykästynyt enemmän isokukkaisiin loistokärhöihin, mutta ovat nämä alkukesänkin kaunottaret upeita. 'Albina Plena' on hankintalistalla ja sille olisi paikkakin jo katsottuna. Mantsuriankärhö on yksi suosikkejani pienikukkaisista, omassani näytti olevan nuppuja, joten pian sekin aloittaa, vaikkei olekaan ihan niin aikainen kuin alppikärhöt. Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
 13. Upean näköisiä kärhöjä. Meidän kärhö jäi työkiireitten vuoksi hoitelematta keväällä ja on vähän rempallaan, mutta kyllä se siitä 🌸 Yritän ottaa inspiraatiota sun kärhöistäsi 💚

  VastaaPoista
 14. Kauniita <3 Minä istutin viime syksynä ihka ensimmäiset kärhöni ja nyt yhdessä niistä on suuria nuppuja. Innolla odotan, milloin se alkaa kukkia. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 15. Minun suosikkini on alppikärhö purple dream Aivan mielettömän ihanat kukat ja runsas kukkimaan. On juuri nyt parhaillaan kukassa. Lisäksi samassa kaariportissa kukki pari viikkoa sitten alppikärhö ballet skirt, joka on myös kaunis, vähän saman tyylinen.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...