maanantai 17. kesäkuuta 2019

Alppiruusut ja atsaleat

Alppiruusut ja atsaleat kuuluvat suosikkikasveihini, joita haluaisin puutarhaamme mahdollisimman paljon. Sydänpolun alueelle olen näitä ihanaisia istuttanut, ja viime kesänä yksi alppiruusu pääsi myös terassin istutusalueelle. Todella näyttävää kukintaa saa näiden kohdalla odottaa kauan, sillä rhodot tuntuvat olevan varsin hidaskasvuisia, ja meillä vanhimmat yksilöt on istutettu vasta viitisen vuotta sitten. Tähän asti olemmekin saaneet iloita vain muutamista alppiruusun kukkasista, eivätkä atsaleatkaan vielä ole kukkamereen peittyneet. Vähitellen rhodot ovat kuitenkin kasvaneet, ja tänä vuonna meillä ensimmäistä kertaa on jo melko runsasta alppiruusujen kukintaa. Voi, miten odotankaan sitä näkymää, kun rhodot ovat vaikkapa kymmenen vuoden ikäisiä!

Sydänpolun vasemmalla laidalla on alppiruusujen alue. Kukassa mm. 'P.M.A Tigerstedt' ja 'Roseum Elegans', joista jälkimmäisen edessä on Mansikkakivi. Oikealla maanpeitekasvina metsämansikkaa ja mesimarjaa.

Alppiruusu 'P.M.A. Tigerstedt'

Alppiruusun 'Hellikki' kukat ovat todella räiskyvän väriset. 'Hellikki' on istutettu vasta pari vuotta sitten, joten se on vielä melko pieni pensas.

Alppiruusu 'Roseum Elegans'

Matalakasvuinen lamoalppiruusu 'Scarlet Wonder' kukkii tänä vuonna niukasti. Uusia lehtiä sen sijaan on tullut reilusti.

Alppiruusu 'Mikkeli' on hennon vaaleanpunertava.

Puistoalppiruusu 'Catawbiense Grandiflorum'

Sydänpolun toisella laidalla aloittelevat kukintaansa atsaleat. Sydämen keskelle jää mm. pensasmustikkaa.

Revontuliatsalea 'Mandarin Lights' hehkuu upean oranssina.

Puistoatsalea 'Onnimanni' peittyy keltaisiin kukkiin, kunhan kaikki nuput avautuvat.

Puistoatsalea 'Illusia' on raikkaan näköinen osittain valkeine kukkineen.

Atsalea 'Ruususen Uni' on suloistakin suloisempi.

Puistoatsalea 'Nabucco' on viimeisin atsaleahankintani. Sen kukkien kirkkaanpunainen väri on erikoinen verrattuna atsaloiden perinteiseen värimaailmaan.

Hauskaa juhannusviikkoa!

9 kommenttia:

 1. Alppiruusut ja atsaleat ovat kyllä puutarhan kaunistuksia. Hienosti kukkivat siellä jo, vaikka nuoria ovatkin. Minulla on samaa lilanväristä, aika vanha jo ja nyt upein kukinta tähän mennessä. Toisen istutin vuosi sitten, vain pari kukkaa teki, mutta kasvaa kovin.

  Kiitos! Hyvää juhannusviikkoa sinulle myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minttuli! Rhodot ovat minustakin uskomattoman kauniita kukkiessaan ja vuosien myötä ne vain kaunistuvat.

   Poista
 2. Voi mitä ihanuuksia! ♥ Itse kävin juuri viikonloppuna ensimmäistä kertaa Haagan alppiruusupuistossa, jossa näki noita kaunokaisia monenvärisiä ♥

  VastaaPoista
 3. Hyvää kannattaa odottaa😊Mikkeli on hienostunut. Nousi tästä joukosta suosikikseni😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kannattaa.😊 Mikkeli on tosiaan kauniin värinen.

   Poista
 4. Kiva, kun saan vielä ihailla nyt teidän rhodoja, kun omat ovat jo lopettelemassa kukintaansa.
  Mukavaa juhannusviikkoa Tiiu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Blogien kautta kasvien kukinta-aika tosiaan pitenee, minäkin olen nauttinut rhodojen kukinnasta kuvien välityksellä jo ainakin pari-kolme viikkoa.:) Mukavaa juhannusviikkoa sinullekin!

   Poista
 5. Kauniita ovat! 'Nabucco' on upea, harvinainen väri tosiaan. Meillä sekä molemmat 'Illusiat' että 'Mikkeli' ovat jo lopettelemassa kukintaa. Aurinkoista juhannusviikkoa!

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...