torstai 25. toukokuuta 2023

Toukokuisia puutarhapuuhia

Parin viime viikon aikana olemme ehtineet saada puutarhassamme aikaiseksi taas vaikka mitä. Kasvihuoneeseen siirsin jo aiemmin taimet omissa purkeissaan, mutta sinne jääviä kasveja olen parin viime viikon aikana vähitellen istutellut jo lopullisiin ruukkuihinsa ja kasvulaatikoihinsa. Tila isommassa kasvihuoneessamme alkaakin olla nyt ahtaalla, sillä hyötytarhaan tulevat taimet odottelevat siellä vielä pääsyä pihalle. Toisaalta myös seinäkasvihuoneen tomaattiruukut ovat siellä viileiden öiden varalta, sillä pikkukasvihuoneessa ei ole lämmitintä.

Chilit ja paprikat pääsivät jo ruukkuihin, samoin kaikki munakoisot. Tomaateistakin suurin osa on jo laatikoissaan, mutta muutama matala lajike pitäisi vielä tällä viikolla saada istutettua.

Pari viikkoa sitten sillastimme jäniksen uhreiksi kevättalvella joutuneet omenapuut 'Pirja' ja 'Huvitus'. Sillastuksesta postailin aiemmin tarkemmin, kun sama kohtalo oli muutama vuosi sitten omenapuulla 'Vuokko'. Se selvisi sillastuksen avulla hyvin, ja toivon kovasti, että sillastus olisi onnistunut myös 'Pirjan' ja 'Huvituksen' kohdalla.

Kevään suorakylvöt tein hyötytarhaamme viime viikonloppuna ja siitä postailinkin alkuviikosta. Aloitimme äskettäin lavatarhan laajennuksen, joka on vähän vielä kesken, ja sen valmistuttua pääsen kylvämään vielä pariin lavaan mm. mangoldia ja uudenseelanninpinaattia. Toukokuun alussa kylvämäni esikasvatettavat taas koulin omiin ruukkuihinsa jatkamaan kasvuaan. Ämpäriperunat pääsivät jo harsojen alla pihalle ja ne multasin nyt toisen kerran. Kuukauden kuluttua ensimmäisistä ämpäreistä pitäisi tulla jo satoa.

Kevään suorakylvöt on nyt hyötytarhan osalta melkein tehty. Loput siemenet pääsevät multiin, kunhan lavatarhan laajennus valmistuu.

Uima-altaan perustusten kaivaminen jatkuu edelleen ja samalla siitä tulevilla maamassoilla maakellarin maisemointi. Näistä on tulossa aikanaan ihan omat postauksensa, kunhan pääsemme vähän kiinnostavampaan vaiheeseen.

Viimeisen viikon aikana olen vähitellen myös viritellyt pioneille tukia. Lisäksi jänissuojaverkkoja olemme alkaneet poistaa puuvartisilta, mutta omenapuilla ne saavat ihan varmuuden vuoksi olla vielä hetken.

Kaikkea hyvää loppuviikkoosi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...