perjantai 19. toukokuuta 2023

Villiyrtti- ja sienestyskauden aloitus

Viime kesänä hurahdin oikein kunnolla villiyrtteihin, joihin tutustumiseen sain lisäintoa suorittamastani Omavaraisuutta luonnosta ja kasvimaalta -koulutuksesta. Tällä viikolla avasimme jälleen ihanan villiyrttikauden, kun kävin lasten kanssa keräämässä poimulehtiä, vuohenputkea ja nokkosia. Näistä syntyi herkullinen villiyrttipasta, vuohenputki-nokkospiirakka ja aivan mahtavaa kesäherkkua, nokkossipsejä.

Nokkoset, poimulehdet ja vuohenputket avasivat tänä vuonna villiyrttikautemme.

Tänään minulla ja lapsilla on vapaapäivä ja aiommekin lähteä eväsretkelle, jossa keräämme näitä luonnonantimia lisää. Vuohenputkea ja nokkosta olisi tarkoitus napsia tänään mukaan sen verran paljon, että saan niitä ensimmäisen satsin taas jo pakastimeenkin. 

Tällä viikolla olemme muutenkin alkaneet säilöä luonnon satoa talven varalle, kun miehen keräämät korvasienet pääsivät keittämisten ja huuhteluiden jälkeen pakastimeen. Viikonloppuna korvasienistä olisi tarkoitus tehdä myös muhennosta pihvien lisukkeeksi. 

Korvasieniä

Villiyrttien ja muidenkin luonnonantimien hyödyntäminen jatkuu meillä taas kevään ja kesän edetessä, ja minulla olisi tarkoitus testata tänäkin vuonna ainakin paria uutta villiyrttiä. Postailenkin näissä merkeissä taas pian uudestaan!

Iloa päivääsi!

4 kommenttia:

 1. Nokkossipsit kuulostaa mielenkiintoisilta 😋 Omassa puutarhassa tulee siis tallottua ja revittyä tietämättään herkkuja 😉
  Ihana, että lapset pääsevät mukaan ja oppivat samalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokkossipsit ovat tosiaan hurjan hyviä. Kannattaa joskus testata😊

   Poista
 2. Nokkosesta saa kyllä monia herkkuja 😊 Tein eilen ensimmäistä kertaa elämässäni nokkospestoa, ai että tuli hyvää! Tänään suunnitteilla nokkosletut, herkkua nekin.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...