tiistai 2. toukokuuta 2023

Vappuviikonlopun puutarhapuuhia

Vappuviikonloppuumme mahtui monenlaisen mukavan touhun lisäksi myös puutarhapuuhia. Kerroin jo aiemmin, että tarkoituksenamme olisi päivittää lasten leikkialuetta. Se olikin nyt koko perheen yhteisenä projektina, kun rakensimme lasten leikkimökin yhteyteen puumajan. Majan alueelle asensimme myös vaijeriliu'un. Majan alue jäi vielä vähän kesken, joten postailen siitä tarkemmin, kunhan se on kokonaan valmis.

Puumaja nousi leikkimökin viereen. Vanhin lapsistamme ruuvasi kaiteiden oksat ja karahkat paikoilleen ja nuorimmaiset toimivat apureina esimerkiksi ruuvien ja karahkojen kuljettamisessa.

Vaijeriliuku lähtee puumajan luota.

Lisäksi mies jatkoi uima-altaan perustusten kaivamista ja samalla saimme taas lisää maata maakellaria peittämään. Minulla taas työn alla oli loppujen puuvartisten kevätleikkaukset ja kukkapenkkien siistiminen. Olin viime viikolla kipeänä, minkä vuoksi nämä jäivätkin sitten lopulta viikonlopulle, vaikka olin aiemmin suunnitellut saavani tehtyä ne arki-iltoina töiden jälkeen. Myös esikasvattamieni taimien koulimista oli ohjelmassa. Kasvihuonettakin aloimme valmistella uutta kasvukautta varten, sillä todennäköisesti lähiaikoina pääsen taas siirtämään esikasvattamani taimet lämmittimen turvin sinne karaistumaan.

Uima-altaan kaivanto etenee sinnikkäästi. Tällä hetkellä kuopalla on kokoa jo noin 3x4.5m ja syvyyttä puolisen metriä.

Nuotiopaikan päivittäminenkin meillä oli tämän vuoden puutarhasuunnitelmissamme. Ensimmäinen askel tähän oli muurinpohjapannun hankkiminen, jolla vappuviikonloppuna paistoimme myös ensimmäiset muurinpohjaletut.

Muurinpohjalettujen paisto sujui sopivan lämpötilan löytymisen jälkeen hyvin, ja niistä tuleekin varmasti yksi suosikkikesäherkuistamme.

Ensi viikonloppuna meillä olisi suunnitelmissa käydä ensimmäistä kertaa talven jälkeen mökkipalstallamme kevätpuuhissa, sillä nyt sinnekin jo varmasti alkaa päästä autolla metsäteitä pitkin. Postailen palstankin kuulumisista sitten pitkän tauon jälkeen.

Hauskaa tiistaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...