Puutarhassamme kasvaa useita eteläisempien vyöhykkeiden kasveja. Puutarhamme on suojaisa, ja huomattuani monien tällaisten arkalaisten pärjäävän täällä, olen rohjennut vuosittain hankkia aina jonkin tavanomaista aremman kasvin lisää. Joka kevät kuitenkin jännitän, miten nämä arkajalat ovat talvesta selviytyneet, ja erityisesti edellisvuoden hankinnat ovat suurimman jännityksen aiheena. Nyt pikku hiljaa näistä arkalaisista on taas alkanut löytyä elonmerkkejä. Erityisen iloinen olen viime kesänä hankkimani hakuropajun talvehtimisesta. Tässäpä muutamia puutarhamme talvesta selviytyneitä arkalaisia!
Sinialppiruusu 'Ramapo' selviytyi paksun hangen alla Isokaaressa. |
Samalla alueella myös kinosangervo on hengissä. |
Ruusuorapihlajan 'Paul's Scarlet' silmut turpoavat lupaavasti. |
Hakuropaju 'Hakuro-Nishiki' selviytyi ensimmäisestä talvestaan Rinnekaaressa. |
Näiden arkalaisten lisäksi eteläisempien vyöhykkeiden kasveista hengissä näyttävät olevan ainakin ruusumanteli, päivännouto 'Lawrenson's Pink', punavihma ja pikkulehtikatsura, ja lisää iloisia yllätyksiä tuntuu löytyvän puutarhasta päivittäin.
Onko sinun puutarhassasi arkoja kasveja? Miten ne ovat selviytyneet talvesta?
Ihanaa uutta viikkoa!
Hienoa, että arat kasvit ovat selvinneet talvesta. Tieto kannustaa ehkä muitakin kokeilemaan.
VastaaPoistaTuo on ihan totta.:)
PoistaHieno juttu, kun arat kasvit ovat selvinneet ja rohkea kokeilu palkitaan. Hyvä, kun juuri teillä on suojaisa puutarha.
VastaaPoistaKiitos! Meillä ovat kyllä yllättävän hyvin selvinneet talvista.
PoistaArkajalkojen selviäminen on aina juhlan paikka. Oletko suojannut näitä tämän postauksen kasveja sen kummemmin talveksi? Meillä ei ole vielä mitään kovin arkaa, nietospensas ja köynnöskuusama ehkä arimpien joukossa. Vielä ei näe, ovatko selvinneet talvesta. Luulen, että ovat. Tämä on aika kylmä paikka, mutta takapihalle on vuosien myötä tullut sen verran suojaisuutta, että siellä ehkä uskaltaisi jo kokeilla vähän arempiakin kasveja. Aurinkoista viikkoa!
VastaaPoistaKiitos! Osalla on ollut harsotötterö suojana talven yli, mutta matalimpia en ole suojannut ollenkaan, sillä jäävät hangen alle kokonaan. Aurinkoista alkavaa viikkoa!
PoistaHieno juttu, lumella on iso vaikutus, täällä vaikka vyöhyke on II saattaa vähäluminen talvi olla julma kasveille.
VastaaPoistaLumi tosiaan auttaa paljon. Vartettuja rungollisia aina jännään erityisen paljon, jos liitoskohta jää lumen yläpuolelle.
Poista