tiistai 12. tammikuuta 2021

Tammikuinen ilta puutarhassa

Viime viikkoina meilläpäin on ollut kauniin lumista ja myös puissa on ollut ihana lumikuorrute. Lapset ovat olleet lumesta innoissaan, ja takapihaamme koristaakin jo pari lumiukkoa ja söpö lumipossu, joka pakkasten ansiosta on kovettunut ratsastuskuntoon. Pakkaspäivinä on ollut kiva myös istuskella välillä nuotion ääressä lämmittelemässä, ja toisaalta nuotiopiiri on tunnelmallinen hämärälläkin. Eräänä tällaisena iltana otin muutamia kuvia tunnelmavaloissa ja nuotion loimussa hehkuvasta puutarhastamme.

Kasvihuoneen takaa metsäpuutarhaan päin. Etualalla Kaaripenkissä talventörröttäjinä komeilevat mm. värimintut ja syysleimut. Koivujen, pihlajien ja kirsikkapuun oksat ovat upeat lumikuorrutteisina. Taustalla loistaa elävä pajumaja kausivaloissaan.

Ruusuryhmän vierestä Tähdenlennon polkua kohti. Turveharkkoreunuksinen O-penkki on kuin jättiläismäinen, valkealla kuorrutettu donitsi.

Nuorimmaiset nuotion äärellä. Käytämme lampaantaljoja istuma-alusina nuotiota ympäröivillä puupenkeillä.

Elävä pajumaja Tähdenlennon polun alusta kuvattuna. Tämä näkymä on jollainlailla satumainen, ja näin talvisin ehdottomasti yksi lempimaisemia puutarhassamme.

Terassilta laskeutuvien portaiden alla olevissa kivipylväissä roihuavat ulkotulet. Taustalla nuotiopaikan alue näyttää houkuttelevan kotoisalta.

Ylempää terassilta kuvattuna. Tällä kertaa kasvihuoneessa kynttilät eivät palaneetkaan, mutta kasvihuoneen talvisesta ilmeestä löytyy lisää kuvia aiemmasta postauksestani.

Onko teilläpäin jo lunta? 

Iloa päivääsi!

7 kommenttia:

 1. Tulin katsomaan lumipossua... 🐷

  VastaaPoista
 2. Kaunista ja tunnelmallista! Ihastuttava talvipuutarha :)

  VastaaPoista
 3. Kauniit kuvat talvisesta puutarhasta! Jäljistä päätellen lapset eivät ole vielä keksineet laskea pulkkamäkeä tähdenlennon polkua pitkin :D Aurinkoisia pakkaspäiviä!

  VastaaPoista
 4. Kivasti pajumaja loistaa mettäpuutarhan syleelys. Kiva tua nuatiopaikka.

  VastaaPoista
 5. Vaikuttavat kuvat kauniista talvisesta puutarhasta.

  VastaaPoista
 6. Ihana pajumaja! Oma nuotiopaikka pihalla on kyllä luksusta! Kyllä, nyt on lunta!

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...