keskiviikko 20. tammikuuta 2021

Luonnonkivet puutarhassa, osa 2/2

Puutarhassamme on runsaasti luonnonkiviä monella eri tavalla hyödynnettynä. Postasin viime viikolla etupihalla ja takapihan terassimme läheisyydessä olevista luonnonkivistä. Tähän postaukseen keräsin nyt luonnonkiviä muualta takapihamme alueelta. Tervetuloa jälleen kiviselle kierrokselle puutarhaamme!:)

Kasvihuoneen edustalta löytyy paljon luonnonkiviä. Buried Pot Gardenia peittää vaalea koristekiveys, liuskekivipolku johtaa kasvihuoneen edustalle laajeten istuskelualueeksi. Pisara-niminen istutusalue taas on reunustettu luonnonkivin. Kuvan vasemmassa alareunassa näkyy jänisverkon avulla tehty kivipylväs.

Kasvihuoneen edustalta terassille päin. Vaalea liuskekiveys hohtaa kauniisti auringossa. Kukkapenkin reunuskivien alla on murskekerros. Taustalla pilkottavat terassin portaiden alla olevat kivipylväät.

Buried Pot Gardenin ja terassin väliin jäävät Rinnepenkit, joissa on suuria luonnonkivilohkareita.

Tässä kuvassa toinen portaiden alla olevista kivipylväistä näkyy kokonaisuudessaan. Portaiden toisella laidalla on samanlainen.

Kasvihuoneen vieressä on laaja kivikkoalue, Kivikkolaakso, jossa kasvaa siellä täällä kivikkokasveja. Alueelta löytyy myös astinkiviä ja kuvan vasemmassa reunassa näkyvää kiveä voi käyttää istuskeluun.

Mörköpolun päädyssä asustaa joukkio pienistä kivistä askarreltuja mörköjä.

Nuotiopaikka on kivimurskeympyrän keskellä luonnonkivisine tulisijoineen. Taustalla vasemmalla Herukkakaaren vieressä näkyy matala luonnonkivillä reunustettu istutusallas, jossa kasvaa mm. päivänliljoja. Sen takana taas pilkottaa luonnonkivireunainen Porraspenkki.

Porraspenkki ja oikealla takana näkyvä Kohopenkki on verhoiltu luonnonkivillä.

Metsäpuutarhan puolella risteileviä hiekkapolkuja reunustavat luonnonkivet.

Kivikaari on myös metsäpuutarhan puolella. Siihen keräsimme aluksi isohkoja kiviä, joille muuta paikkaa ei heti löytynyt. Lopulta kaaresta muotoutuikin hyvä tilanjakaja.

Sydänpolunkin alueella hiekkapolku on luonnonkivin reunustettu. Tonttiamme rajaa tästä nurkasta matala luonnonkivimuuri, jonne viemme myös "ylimääräiset" kivet odottamaan lopullista sijoituspaikkaansa. Alppiruusun edessä on penkkinä toimiva Mansikkakivi, jolla lapset istuvat syömässä polun toiselta puolelta keräämiään metsämansikoita ja mesimarjoja. Sydänpolun alueella on myös pari muuta isohkoa kiveä katseenvangitsijaksi aseteltuna.

Sydänpolun alue rajautuu toisesta reunasta kauniisti sammaloituneeseen kivimuuriin, joka on samalla ylemmällä tasolla olevan Kaaripenkin takareuna.

Nämä veistokselliset luonnonkivet löytyvät Pikkukaaresta, jossa on muitakin katseenvangitsijakiviä.

 

Kauniita tammikuun loppupuolen päiviä!

10 kommenttia:

 1. Kivet ovat hieno rakennus- ja sisustuselementti puutarhassa. Teillä on ilmeisesti kiviä tontilla jo omastakin takaa, ettei kaikkia ole tarvinnut erikseen muualta tuoda.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tosiaan on kivinen maaperä. Kaikki kivet ovatkin omalta pihalta peräisin.

   Poista
 2. Teillon kyllä käytetty kiviä monella tyylillä, luavasti......mörköönäki :)

  VastaaPoista
 3. Hyviä käyttökohteita ja -tapoja kiville. Tuollaista kivipylvästä olen haaveillut jo vuosia, saa nahdä tuleeko koskaan. Ihanat pikkuset möröt sulassa sovussa:)

  VastaaPoista
 4. Onpa kaunista. Kauniisti kivet koristavat puutarhaanne ja antavat mukavaa lisäilmettä. Kivi sopii niin hyvin vihreän värin kanssa. Tuo mörköperhe on ihana! Mukavaa tammikuun jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Olette hyödyntäneet kivet hienoilla tavoilla.
  Kivet ovat paitsi kauniita ne keräävät päivisin lämpöä, jonka lämmittää puutarhaa kylminä öinä.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...