keskiviikko 13. tammikuuta 2021

Koruköynnöksen siementen keruuta

Enpä olisi uskonut tähän aikaan vuodesta postaavani koruköynnöksen siementen keräämisestä! Minulla on yksi koruköynnös jälleen talvehtimassa sisällä kasvivalon alla. Se avasi vielä muutaman kukan marraskuussa, mutta en yhtään huomannut, että se kehitteli myös siemeniä. Asia lähti paljastumaan vasta, kun pehmolelumäyrä oli lentänyt lasten leikeissä talvetuksessa olevia kasveja päin. Silloinkaan en vielä mitään huomannut, noukin vain mäyrän pois koruköynnöksen versojen seasta. Muutaman päivän päästä aikoessani kastella kasvia löysin mullan pinnalta ja lattialta ruukun vierestä pikkuisia mustia täpliä ja ihmettelin ensin, mistä ne ovat tulleet. Huomattuani niiden olevan siemeniä aloin pöyhiä kasvustoa tarkemmin ja sieltähän löytyi useita kypsiä siemenkotia. Irrottelin ne varovasti ja sisältä paljastui ihan kunnon siemensaalis tulevien vuosien kylvöjä varten. 

Koruköynnöksen siemeniä kertyi ihan hyvä satsi.

Tässä vielä siementen varisuttaja "rikospaikalla". Koruköynnös talvehtii meillä sisällä kasvivalon alla. Taustalla kukkivat pelargonit.

Mäyrän ilmalennosta seurasikin loppujen lopuksi vain pelkkää hyvää. Kasvit eivät vaurioituneet, mutta koruköynnöksen siemenet olisivat saattaneet minulta jäädä kokonaan huomaamatta, jos mäyrä ei olisi niitä varistellut ympäriinsä. Jatkossa tosin toivon mäyrän viihtyvän taas muissa puuhissa.:D

Iloa ja valoa päivääsi!

2 kommenttia:

  1. Minun piti ihan googlettaa mikä on koruköynnös. Minulle uusi tuttavuus. Mukavaa kun sait siemeniä seuraavaan kasvukauteen.

    VastaaPoista
  2. Onneksi olkoon
    En muista koskaan nähneeni koruköynnöksen siemenkotia kasvustossa, mutta ehkä en ole osannut etsiä.

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...