torstai 19. maaliskuuta 2020

Maaliskuinen puutarha

Kevät alkaa vihdoin tuntua olevan nurkan takana täällä IV-vyöhykkeelläkin. En muista, milloin meillä olisi ollut näin vähän lunta maassa maaliskuun puolenvälin seutuvilla. Joutsenia näin pari päivää sitten töihin ajaessani, ja pikkulinnut sirkuttavat jo kovaan ääneen. Ensimmäiset piipotkin ovat puutarhassamme nousseet, vaikka luntakin vielä on paikoitellen. Tervetuloa kurkistamaan maaliskuiseen puutarhaamme!

Kevään ensimmäiset piipot! Tähdenlennon polun rinne on jo sula ja tete-narsissit ovat lähteneet kasvuun.
Tähdenlennon polku. Elävä pajumaja odottaa kevätleikkausta.

Varjoryhmässä korallikanukka hehkuu upean punaisena.

Liljarinteessä vihertävät tarhaorvokit.

Kivikkolaakso sulaa silmissä, kun aurinko lämmittää kiviä. Jänissuojaverkko on pitänyt pitkäkorvat loitolla omenapuiden kimpusta.

Sydänpolun ja Kaaripenkin alueella on ränsistyneen näköistä. Voi miten odotankaan, että pääsen silppuamaan talventörröttäjät kukkapenkkeihin.

Yhdessä istutuslaatikossakin vihertää, kun ilmasipulit ovat heränneet kevääseen.

Terassilta katsottuna ei heti arvaisi, että piippojakin on jo noussut puutarhaan.

Rungollisen tuijan juurella, aivan terassin kainalossa on oravan kurkistelupaikka, jossa se päivittäin käy odottamassa sopivaa tilannetta siementen pihistämiseen lintulaudalta. Tämä on puutarhamme varjoisinta aluetta, josta lumet sulavat aina viimeisenä.

Minkälainen on sinun maaliskuinen puutarhasi?
Löytyykö jo piippoja tai kenties kevätkukkijoitakin?

Aurinkoista loppuviikkoa!

16 kommenttia:

 1. Onhan siellä jo kevään merkit esillä. Tässä vaiheessa into päästä puutarhatoimiin kasvaa melkoista vauhtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, intoa olisi jo vaikka kuinka. Viikonloppuna on varmaan pakko edes jotain pientä touhuta pihalla.

   Poista
 2. Ihanasti kevättä ilmassa jo sielläkin! Minä kävin juuri leikkelemässä talventörröttäjiä. Tähtilumikellot ovat ruenneet avaamaan kukkiaan, ja piippoja alkaa löytyä sieltä täältä. Ihan kohta päästään jo kunnolla tositoimiin puutarhassa! <3 Suloista maaliskuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi, siellä on jo ensimmäisiä kevätkukkijoita! Meillä nuo lumikellot eivät ole menestyneet. Taitavat krookukset olla yleensä ensimmäisiä kukkijoita meillä. Suloista maaliskuun jatkoa sinullekin!

   Poista
 3. Maaliskuinen puutarha näyttää tällä hetkellä huhtikuun alun puutarhalta. Piti ihan miettiä, kun ulkona kävi, että mikä päivä oikein olikaan. Korallikanukan versot ovat upeita kun auringonvalo osuu niihin. Aurinkoista loppuviikkoa! Pysykäähän terveinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei tosiaan tunnu yhtään maaliskuulta. Katselin tuossa yhtenä päivänä kuvia pihalta tasan vuoden takaa ja oli kyllä ihan erinäköistä kuin nyt. Aurinkoista loppuviikkoa sinullekin!

   Poista
 4. Onneksi siellä on vielä hitunen lunta kasvien suojana, jotenkin tuntuu liian aikaiselta kevään kukkijoiden kiirehtiä maan pinnalle. Nytkin luvassa pakkasöitä. Mutta kyllähän nuo pikkupiipot innostavat ja virittävät kevään odotuksen korkealle. Terveyttä toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pakkaset ovat tosiaan taas ennusteen mukaan tulossa. Ihanasti näinä lämpiminä päivinä on jo päässyt kevättunnelmaan. Terveyttä sinullekin!

   Poista
 5. Kevät on jo mukavan pitkällä sielläkin :)

  VastaaPoista
 6. Kiva, että näkyy jo piippoja sun muita kasvun merkkiä, vaikka luntaki näkyy viälä olevan. Oletan, että ens viikolla pääsen kevättöiren makuhun. Luntahan ei meillä enää oo, märkää kyllä riittää.

  VastaaPoista
 7. Siellä kevät tulee perinteiseen malliin, kun on ollut lunta.
  Joka vuosi on suuri ihmetyksen aihe, kun ensimmäiset piipot kurkistavat lumen seasta.
  Meillä piipot pilkistävät mustasta mullasta, eikä se tunnut yhtä suurelta ihmeeltä.
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo ensimmäiset piipot ovat tosiaan ihan erityisiä. Aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 8. Meillä lunta ei ole ollut enää pariin viikkoon, mutta yöpakkasten takia olen viivytellyt kukkapenkkien siivoamista. Pientä piippoa jo näkyy, mutta menee pari viikkoa ennen kuin mitään voisi kukkia, jos sittenkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole kukkapenkkejä vielä siivonnut juuri pakkasten takia.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...