lauantai 7. maaliskuuta 2020

Puutarhavierailulla: Botanisk Have, Kööpenhamina, Tanska, osa 2/8

Viime viikolla blogissani käynnistyi puutarhavierailu Kööpenhaminan kauniissa kasvitieteellisessä puutarhassa. Silloin aiheena oli puutarhalammen alue, ja nyt jatkamme matkaa metsäpuutarhan puolelle. Tervetuloa mukaan kuvakierrokselle Botanisk Haven metsäpuutarhan siimekseen!

Metsäpuutarhan alue alkaa puutarhalammen lähistöltä, jossa suurten lehtipuiden oksat kaartuvat veden ylle.

Edellisessä kuvassa näkyvän polun reunuskasvillisuus muuttuu yhä rehevämmäksi ja rehevämmäksi. Saniaismättäät toistuvat maanpeitekasvien keskellä.

Lopulta luonnonkiviaskelmat johtavat rinnettä ylös metsäpuutarhan sydämeen. Muratti on laajalle levinnyt maanpeitekasvina.

Rinteessä kulkee kuorikatepeitteisiä polkuja suurten havu- ja lehtipuiden siimeksessä.

Paikoitellen polku sukeltaa puiden juurelle ja pensaiden katveeseen.

Tässä toiset portaat metsäpuutarhan alueella. Muratti kasvaa rehevänä täälläkin.

Muratti kiipeilee myös puiden rungoilla.

Botanisk Haven metsäpuutarhassa ei kukkivia kasveja ole paljonkaan, vaan pääpaino on kerroksellisessa kasvillisuudessa, erilaisissa lehtimuodoissa ja vihreän eri sävyissä. Tällä alueella karhunköynnös kasvaa varsin rehevänä ja varmastikin tukahduttaa myös aluskasvillisuutta.

Seuraavalla kerralla kuvakierros jatkuu Botanisk Haven pohjoismaisessa olutpuutarhassa, jollaisesta ainakaan itse en ollut ennen tätä puutarhavierailua kuullutkaan.:)

Hauskaa viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Onpa ihanan viidakkomaisen näköstä, mä tykkään runsaasta ja rehevästä! Nuo erilaiset vihreän sävyt on kauniita, ei tuonne kukkia osais kaivatakaan. 😊

  VastaaPoista
 2. Onpa ihanan rehevää! Ihan kateellinen olen tuosta runsaasta muratista, olispa ihanaa jos meilläkin se leviäisi noin maanpeitteeksi ja puiden rungoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo muratti on tosiaan hieno. Minullakin sellainen sinnittelee puutarhassa, mutta ei se varmasti tuollaiseksi matoksi leviä.

   Poista
 3. Kauniilta näyttää ja niin vehreältä.❣️

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...