lauantai 14. maaliskuuta 2020

Puutarhavierailulla: Botanisk Have, Kööpenhamina, Tanska, osa 3/8

Nyt on aika lähteä taas kuvakierrokselle Kööpenhaminan ihanaan kasvitieteelliseen puutarhaan. Aiemmin esittelin jo puutarhalammen ympäristöä ja metsäpuutarhan. Tällä kertaa luvassa on vierailu pohjoismaisessa olutpuutarhassa, jollaisesta en itse ollut edes aiemmin kuullut. Tervetuloa mukaan kesäisiin tunnelmiin Botanisk Haveen!

Olutpuutarhaan on kerätty kasveja liittyen oluen valmistukseen aina viikinkiajoista nykypäivään. Itse en juo olutta lainkaan, mutta silti oli kiinnostava päästä näkemään tämänkaltainenkin puutarha. Olutharrastajalle tämä paikka antaa varmasti vielä enemmän.

Olutpuutarhasta löytyy omat penkkinsä mm. oluen maustamiseen käytetyille kasveille, humalalle, tärkkelykselle, myöhäiselle keskiajalle ja viikinkiajalle. Huomiota herättävät myös siistit istutusalueet ja tarkasti rajatut käytävät. Kuvassa vasemmalla reseptipenkki ja sen vieressä kaksi tärkkelyspenkkiä. Jokaisen eri osa-alueen luona on kyltti, jossa kerrotaan kyseisestä aiheesta tarkemmin.

Tärkkelyspenkkejä

Tärkkelyspenkkejä nämäkin

Tammiakin kasvaa alueella.

Useat eri humalalajikkeet kiipeilevät omalla alueellaan kahden puupylvään väliin viritettyjä vaijereita pitkin.

Etualalla Pohjolassa myöhäisellä keskiajalla oluen valmistukeen käytettyjä kasveja. Tynnyrinpuolikkaat ovat kauniita istutusaltaina. Tämän rivin taustalla kaksi penkkiä oluen maustamiseen käytettäviä kasveja.

Myös tässä kuvassa etualalla on myöhäisen keskiajan olutkasveja, taustalla kaksi riviä oluen maustamiseen käytettäviä kasveja.

Laidunkarstaohdaketta voi käyttää oluen valmistukseen, lisäksi sen kukinto on näyttävä.

Ensi kerralla vierailu jatkuu Botanisk Haven kauniissa, rehevässä rhodopuutarhassa.

Hauskaa viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Onpa kiinnostava, ja kauniisti toteutettu. En tiennytkään, että oluen valmistukseen on käytetty noin paljon erilaisia kasveja! Tanska on juuri oikea maa olutpuutarhalle, on niin vanha ja tunnettu olutmaa.

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis ja siisti puutarha. Itsekään en olutta yleensä juo, mutta sen valmistukseen olisi kyllä kiinnostavaa tutustua juurikin kasvien kautta. Olen käynyt Kööpenhaminassa vain pikaisesti. Sinne aion vielä joskus palata. Kiitos näistä esittelyistä ja matkavinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan!:) Tuo on tosiaan kiinnostava puutarhakohde.

   Poista
 3. Mielenkiintoista! Tuonne saattaisi saada houkuteltua isännänkin :D Nuoret puuntaimet ja paikoin keskenkasvuisen näköiset istutukset viittaisivat siihen, että puutarha ei taida olla vielä kovin vanha. Kuvia puutarhavierailuilta on hauska katsella, joten innolla odotan muitakin postauksia. Kivaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jos oikein muistan, niin olutpuutarha taisi olla 2015 perustettu. Kivaa viikon jatkoa!

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...