keskiviikko 7. joulukuuta 2022

7. luukku: DIY Sytykeruusut

Olen keräillyt talteen kynttilänjämiä kaikenlaista jatkokäyttöä varten. Olen ajatellut valaa niistä ainakin uusia kynttilöitä, mutta osan näistä jämistä käytin nyt sytykeruusujen tekoon. Tein sytykeruusuja itse asiassa ensimmäistä kertaa, ja homma oli kyllä tosi hauskaa, joten teen näitä varmasti jatkossakin. Sytykeruusuja varten tarvitaan ainoastaan kynttilänjämiä ja kananmunakennoja. Lisäksi kynttilöiden sulattamista varten olisi hyvä olla joko vanha kattila tai sitten foliovuoka, jolloin kattila ei tahraannu steariiniin. Ruusujen tekeminen on nopeaa, kunhan vain vauhtiin pääsee. Itse tein näitä tällä kertaa 75 kappaletta. Parina päivänä mies on ehtinyt jo käyttää näitä takkatulen sytyttämisessä, ja jatkossa aiomme ottaa näitä mukaan myös esimerkiksi mökkipalstalle nuotion tekoa varten. Sytykeruusut sopivat hyvin myös joululahjaksi.:)

 

Valmiita sytykeruusuja

Sytykeruusujen tekemiseen ei kovin kummoisia tykötarpeita tarvita, vaan niihin riittävät tyhjät kananmunakennot ja kynttilänjämät.

Kananmunakennoista revitään kupit irti, kuten kuvan alaosassa. Sen jälkeen kennon kansi revitään ohuiksi suikaleiksi, jotka rullataan ja asetellaan kuppien sisään. Oikealla ylhäällä näkyy jo muutama sytykeruusu.

Sen jälkeen kynttilänjämät sulatetaan joko vanhassa kattilassa tai vesihauteessa foliovuoassa. Sytykeruusut kastetaan ensin toiselta reunalta sulaan steariiniin, sitten toiselta. Dippaamisessa voi käyttää apuna pihtejä. Sulatin ensin vain punaisia kynttilänjämiä, jotka värjäsivät ruusutkin vähän punertaviksi. Steariiniin voisi sekoittaa myös väriainetta, mutta itselläni tarkoitus oli vain kierrättää jämiä enkä sen vuoksi lähtenyt väriostoksille.

Vasemmalla jo valmiita, punaiseen steariiniin kastamiani sytykeruusuja kuivumassa. Oikealla valkoiseen steariiniin puoliksi kastettuja odottamassa vielä toisenkin reunan käsittelyä.

 Oletko sinä tehnyt sytykeruusuja?

Hauskaa keskiviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...