keskiviikko 14. joulukuuta 2022

14. luukku: DIY Vessanpönttöpommit

Joulusiivouksen aika lähestyy ja ajattelinkin tänä vuonna kokeilla ensimmäistä kertaa vessanpönttöpommien tekemistä. Nämä sopisivat myös itse tehdyksi joululahjaksi, mutta meillä nämä kaikki jäävät omaan käyttöön. Pönttöpommien tekeminen oli nopeaa ja kaikki niihin tarvittavat ainekset löytyivät meiltä kotoa jo valmiina. 

Valmiita vessanpönttöpommeja


Ainekset:
0.5dl sitruunahappoa
1dl ruokasoodaa
0.5-1 rkl tiskiainetta
(5-8 tippaa esimerkiksi piparminttu- tai muuta eteeristä öljyä)


Ruokasooda ja sitruunahappo sekoitetaan keskenään toisessa kulhossa. Jos pyttypommeihin halutaan lisätä tuoksua, sekoitetaan eteerinen öljy toisessa kulhossa tiskiaineeseen.


Tiskiaineen ja eteerisen öljyn seosta lisätään tippa kerrallaan kuivien aineiden sekaan, kunnes massa on muotoiltavaa. Itselläni tiskiaine-piparminttuöljyseosta ei mennyt lähellekään tuota ohjeen määrää, vaan suurin piirtein 15-20 tippaa. Sen jälkeen massasta muotoillaan pyttypommipallot esimerkiksi pikkuisiin muffinivuokiin tai jääpalamuotteihin. Niiden annetaan kuivua noin vuorokauden ajan, jonka jälkeen ne ovat käyttövalmiita: Pyttypommi pudotetaan wc-pönttöön, annetaan sen vaikuttaa n. 5-10 minuuttia, jonka jälkeen pönttö pestään ja vedetään.

 

Vähän tätä muistuttavalla ohjeella tein viime vuonna ruusuntuoksuisia jalkakylpypommeja, joihin ihastuin ja niitä annoimme myös joululahjaksi.

Kivaa keskiviikkoa!

3 kommenttia:

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...