torstai 1. joulukuuta 2022

1. luukku: Jouluisia kukka-asetelmia

Yhteistyössä Huiskula

Tänäkin vuonna ryhdyin joulukukka-asetelmien tekemiseen jo varhain, marras-joulukuun vaihteessa. Joulukukat ovat minulle tärkeä osa joulutunnelmaan virittäytymistä ja sen vuoksi haluankin nauttia niistä mahdollisimman pitkään. Hyasintit, joulutähdet ja jouluruusut kuuluvat suosikkeihini, ja niitä on pakko olla asetelmissa joka vuosi. Näistä ehkä hyasintit ovat minulle kuitenkin kaikkein rakkaimmat, sillä niiden tuoksu tuo mieleen lapsuuden joulut. Hyasinttien kukinta on aina melko nopeasti ohitse, mutta toisaalta asetelmiin on helppo vaihtaa uudet nuppuiset jo kukkineiden tilalle. Tänä vuonna perinteisten joulukukkiemme joukkoon laitoin joulukaktuksen, joka pääsee joulun jälkeen jatkamaan eloaan huonekasvien seurassa. Tässäpä kuvia tämän vuoden joulukukistamme!

Hyasintti, punainen joulukaktus ja hennon lumikuorrutteinen valesypressi 'Ellwoodii'

Samassa asetelmassa on myös suloinen jouluruusu.

Tässä asetelma vielä kokonaisuudessaan. Kasvien tyvellä on paksu kerros sammalta, jossa koristeena on ainoastaan muutamia kuivia oksia. Havahduin äskettäin, että tykkään vuosi vuodelta yhä yksinkertaisemmista jouluasetelmista. Ehkäpä joulun lähestyessä lisään tähän koristeeksi vielä käpyjä ja muutamia pieniä, punaisia kuusenpalloja - tai sitten en. :D

Monilatvaiset joulutähdet pääsivät punaisiin ruukkuihin sellaisenaan. Näistä punainen on tavanomainen m-kokoinen, jollaisia meillä on ollut aina aiemmin. Nyt kokeilin uutena valkoista xl-kokoista, ja onhan se aivan huikean näyttävä!

Oletko sinä jo tehnyt jouluisia kukka-asetelmia?

Ihanaa joulukuun ensimmäistä päivää!

1 kommentti:

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...