tiistai 20. joulukuuta 2022

20. luukku: Puutarhan jouluvalot

Meillä takapihan puolelle ovat vakiintuneet tietyt paikat jouluvaloille. Tänä vuonna kasvihuoneen ja polttopuuvaraston lisäksi kausivalot sai myös viime kesänä rakentamamme Patiokaaren kärhöseinä. Elävässä pajumassa meillä oli valot, mutta jänis oli käynyt jyrsimässä johdon poikki. Tämä ei itse asiassa ollut ensimmäinen kerta, vaan jostain syystä pajumajassa oleva valosarja on joutunut jänisten uhriksi muutaman vuoden aikana jo yhteensä kolmesti. Mitään muita kausivalojamme pitkäkorvat eivät ole käyneet jyrsimässä, joten liekö tuo kovan onnen valosarja niiden lempireitillä vai mikä kumma niitä sen kimppuun ajaa. Tässäpä muutamia kuvia takapihamme jouluvaloista!

Puutarhavarasto-polttopuuyhdistelmä on kaunis hohtaessaan lumisessa maisemassa. Vasemmalla Tähdenlennon polun kummulla on elävä pajumaja nyt jänisten touhujen ansiosta pimeänä, mutta tarkoitus olisi saada siihen valot taas lähipäivinä.

Patiokaaren kärhöseinä sai ensimmäistä kertaa kausivalot.

Vasemmalla kärhöseinä, jonka takana pilkottaa tontin takarajalla puutarhavarasto-polttopuurakennuksemme. Oikeassa reunassa näkyvä kasvihuone on jo vakiintunut perinteiseksi valaistuskohteeksemme.

Näiden lisäksi myös kesäkeittiössämme on jouluvalot. Siitä on kuitenkin luvassa lähiaikoina ihan oma postauksensa, joten sen jouluista tunnelmaa esittelen silloin tarkemmin.

Mukavaa joulunodotusta!

4 kommenttia:

 1. sinnehän ne lumeen upposi minulla.toivottavasti ei kohta ui.mutta ei se haittaa.ilo vaan.ja ensi vuonna uudelleen jos henki pihisee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa harmi, että jäivät lumen alle!

   Poista
 2. Kaunista ja tunnelmallista.
  Mukavaa Joulun Aikaa Sinulle.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...