sunnuntai 11. joulukuuta 2022

11. luukku: Mehiläisvahakynttilöiden tekemistä

Kerroin aiemmin, että meillä on kertynyt jonkin verran mehiläisvahaa hajonneista mehiläispesän kehistä ja suunnitelmissamme oli käyttää ne kynttilöiden tekemiseen. Nyt vihdoin toissa viikonloppuna meillä oli sopiva hetki ryhtyä kynttiläntekoon. Ensimmäinen kerta oli vähän haparointia, mutta saimme silti aikaiseksi muutamia ihanan hunajaisen tuoksuisia mehiläisvahakynttilöitä. Vahaa jäi vielä yli, joten näissä puuhissa jatkamme varmasti vielä muutamia kertoja talven kuluessa. Eilen sytytimme ensimmäisen kerran ihka omat kynttilät, mikä oli kyllä todella hieno ja erityinen hetki.

Teimme mehiläisvahasta pöytäkynttilöitä, joissa muottina käytimme pestyjä jogurttipurkkeja.


Sulatimme mehiläisvahan mehumaijassa.

Olimme tätä varten ostaneet sydänlankoja, joissa pidike on valmiina toisessa päässä. Pidikkeen kiinnitimme paikoilleen jogurttipurkin pohjaan pikkuisella sinitarrapalalla. Sydänlangan tuimme paikoilleen purkin keskelle puutikkujen avulla. Sen jälkeen annoimme vahan jähmettyä rauhassa ja itse asiassa irroitimme kynttilät purkeista vasta seuraavana viikonloppuna, vaikka sen olisi voinut tehdä kyllä jo aiemminkin.

Seuraavalle kerralle meillä on varattuna taas erimuotoisia jogurttipurkkeja ja pari lasista kynttiläkippoa, joista olemme niissä olleet kynttilät polttaneet loppuun ja puhdistaneet steariinin jämät pois. Niiden tekeminen jäänee kuitenkin vasta joulun välipäiville.

Iloista sunnuntaita!

2 kommenttia:

  1. Mehiläisvahakynttilän tuoksu on vertaansa vailla. Hyvää sunnuntaita ja kolmatta adventtia!

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...