lauantai 10. joulukuuta 2022

10. luukku: Puutarhavierailulla: Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha, Helsinki, osa 1/2

Tänään lähdemme puutarhavierailulle aivan ihanaan Roihuvuoren japanilaistyyliseen puutarhaan, jossa vierailimme viime kesäkuussa. Tämä puutarha teki minuun suuren vaikutuksen. Siellä oli aivan erityinen, rauhaisa tunnelma ja ihastuin etenkin Rinnekosteikon ja Puistometsän alueisiin, vaikka koko paikka oli kyllä aivan mahtava. Haluaisin joskus palata tänne kirsikkapuiden kukkiessa, jolloin kirsikkalehto on varmasti upeannäköinen. Tervetuloa kuvakierrokselle Roihuvuoren japanilaistyyliseen puutarhaan!

Rinnekosteikko on todella tunnelmallinen ja kaunis paikka. Siellä kasvaa kauniiden luonnonkivipintojen vastapainona mm. saniaisia ja kuunliljoja.

Pitkospuut johdattavat veden yli.

Sama alue vesiaiheen toiselta puolelta kuvattuna.

Rinnekosteikko kuuluu Pienen sinisen lohikäärmeen puutarhaan, samoin seuraavan kuvan kirsikkatarha.

Vierailumme aikaan kirsikkapuut olivat jo kukkineet, mutta voin kuvitella, että tämä paikka on varmasti todella kaunis kirsikkapuiden latvustojen peittyessä kukkahuntuun.

Pienen sinisen lohikäärmeen puutarhan jälkeen vuorossa on pelkistetympi puutarha, jossa pääelementtinä ovat luonnonkivet.

Tämä puutarha on Punaisen Fenix-linnun. Lapsista näiden opastetaulujen löytäminen ja lukeminen oli hauskaa puuhaa.

Punaisen Fenix-linnun puutarhassa aaltoilevasta sorasta nousee luonnonkiviä.

Marjakuusien katveessa voi istahtaa ja nauttia paikan tunnelmasta.

Luonnonkivillä voi saada aikaan paljon mielenkiintoista katseltavaa.

Punaisen Fenix-linnun puutarha rajautuu kallioon. Vasemmassa reunassa näkyvistä portaista jatkamme ensi viikolla matkaa ihanan Puistometsän puolelle.

Iloista viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Onpas mielenkiintoisia nuo soralla toteutetut "aallokot". Varmasti kova työ pitää ne kuosissaan, haravoidaan varmaan monta kertaa viikossa🤔 No onhan siinä ruohonleikkaamisessakin kova työ, sitä ei vain ajattele samalla tavalla kun se on niin arkista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo aallot ovat tosiaan erikoisia. En tiedä, onko ne jotenkin kiinteästi toteutettu, kiinnitetty jollain massalla valmiiseen, koholla olevaan alustaan. Ainakin ne vaikuttivat vähän siltä...

      Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...