maanantai 23. toukokuuta 2022

Villiyrttikauden avaus

Viime viikonloppuna avasimme jälleen villiyrttikauden ja pääsimmekin nauttimaan ihanista luonnon herkuista. Tällä kertaa kokeilimme ensimmäistä kertaa maitohorsman versojen paistamista parsan tapaan. Olemme suuria parsan ystäviä, ja nyt kun omien parsojen kasvua vielä odottelemme, olimme iloisia löytäessämme tämän makoisan vaihtoehdon. Lisäksi friteerasimme nokkosesta nokkossipsejä, jotka nekin osoittautuivat oikein hyviksi. Ketunleipää ja voikukan lehtiä napsimme salaatin sekaan ja voikukan ensimmäisiä nuppujakin löysin pannulla paistettavaksi lisukkeeksi. Viikonloppuna kävin myös suorittamassa poimijakortin nokkosen, maitohorsman, pihlajan ja voikukan suhteen osana omavaraisuuskoulutusta. Muutaman viikon päästä pääsen hankkimaan poimijakorttiini merkinnän vielä neljän muun villiyrtin osalta.


Maitohorsman nuoret versot voi valmistaa parsan tapaan.

Nokkonen on todella monikäyttöinen luonnon herkku. Nämä nokkoset friteerasimme rapsakoiksi nokkossipseiksi.


Ihanaa uutta viikkoa!

5 kommenttia:

 1. Kiitos vinkeistä, nyt on tosiaan paras villiyrttikausi!

  VastaaPoista
 2. No mutta! Kiitos vinkeistä. Taitaa mennä horsma kokeiluun :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa kun muistutit näistä alkukesän herkuista. Pitänee lähteä etsimään sekä maitohorsmaa ja noita voikukan nuppuja :)

  Iloista viikonlopun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Missä kävit suorittamassa poimijakortin? Lueskelin siitä, ja se kuulostaa mielenkiintoiselta. Minulla on ollut mielessä nokkoslettujen teko, pitäisi vaan malttaa joskus kerätä nokkosia.

  VastaaPoista
 5. Nokkoslettuja on jo tehty ja nokkos-ricottapastaa. Nokkoskeittoa seuraavaksi ja siihen keitetään kesäkanojen munat päälle. Nam!

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...