perjantai 20. toukokuuta 2022

Toukokuun alkupuolen puutarhapuuhia

Toukokuun alkupuolikas on ollut meillä todella hektinen, ja on tuntunut, etteivät vuorokauden tunnit riitä mihinkään. Puutarhassakin on odottamassa vaikka mitä tekemistä, joista osaan onneksi ehdin tulevana viikonloppuna tarttua. Jotain olemme kuitenkin saaneet myös aikaiseksi, ja keräsinkin tähän postaukseen niitä juttuja, joita olemme toukokuun alkupuolella puuhailleet.

Takapihan terassiakin koristaa jo pari kesäkukkaruukkua. Myös kivikkoalueen pieni vesiaihe pääsi paikoilleen pulputtamaan.

Lavatarhaa olen valmistellut kylvöjä varten. Olin ajatellut kylvää mm. salaattia ja herneitä viime viikonloppuna, mutta tämän viikon kylmien öiden vuoksi päätin vielä siirtää kylvöjä. Nyt viikonloppuna meillä olisi tarkoitus parantaa maa-ainesta vielä kompostimassalla, ja todennäköisesti teen silloin myös ensimmäiset suorakylvöt.

Tontin toiselle rajalle on tulossa haaveilemani vihertunneli. Sen yksi seinusta alkaa olla jo valmiina, toinen seinusta ja katto vielä puuttuvat. Nurmikon poistin vihertunnelin läpi kulkevalta polulta, sillä siihen on tarkoitus tulla kukkiva polku askelkivineen.

Sadeveden keräyskontin viherkatolla kaikki kaukasianmaksaruohot olivat talven jälkeen hengissä, samoin osa pääskynmaksaruohoista. Muut maksaruohot näyttivät kuitenkin olevan aika heikossa kunnossa. Nyt täydensin valikoimaa mm. kalliomaksaruoholla ja lyydianmaksaruoholla.

Kesäkeittiön edustalle tuleva patiokin on edennyt nurmikon poiston verran. Seuraavaksi perustuksia varten pitäisi kaivella kuoppa, ja tätä todennäköisesti aloitamme lähiaikoina. Kesäkeittiötä taas olen sisustanut kesää varten, ja viime viikonloppuna lyhensin sinne tulevia kesäverhoja. Osa verhoista kuitenkin on vielä kesken. Postailen kesäkeittiöstä kuvia, kunhan saan siellä hommat valmiiksi. Myös varasto-polttopuurakennuksen saimme vihdoin valmiiksi viherkattoineen, ja siitä postasinkin tällä viikolla tarkemmin.


 Kaunista, keväistä viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Paljon olette jo saaneet aikaan. Vihertunneli kuulostaa aivan ihastuttavalle. Odotan innolla lopputulosta.

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...