perjantai 13. toukokuuta 2022

Kasvihuoneen valtaus

Alkuviikosta, kun yöpakkasia ei enää sääennusteessa ollut lähipäiville luvassa, siirsin kaikki esikasvattamani taimet kasvihuoneeseen. Siirtyminen tapahtui kertarysäyksellä, sillä lämmitin pitää huolen, ettei lämpötila pääse kasvihuoneessa liian alas, ja harsokerrokset suojaavat auringonpaahteelta ja toisaalta myös viileydeltä. Aluksi säädimme lämmittimen käynnistymään, kun kasvihuoneen lämpötila painuu alle 12 asteen, mutta pikku hiljaa laskemme rajaa 10 asteeseen. 

Aikaisempina vuosina kuljetin taimia päivittäin parin viikon ajan edestakaisin karaistumassa kasvihuoneen ja talon väliä, mutta nyt parina keväänä olen tehnyt siirron kerralla, eivätkä taimet ole olleet moksiskaan. Lämmitin ja harsot ovat kuitenkin ehdoton edellytys tällaiselle kertasiirrolle. Tällä taktiikalla itseltäni säästyy paljon aikaa ja vaivaa, sillä siirreltäviä olisi aika määrä. Tässäpä muutamia kuvia kasvihuoneemme valtaajista!

Ovelta päin katsottuna etualalla mm. kasvihuonekurkkua, talvikurpitsaa, maissia, basilikaa, pelargoneja, kesäkukkaköynnöksiä ja tomaattia. Oikeassa reunassa pilkottaa ämpäriperunoita.

Istutuspöydän hyllyltä paikkansa ovat löytäneet mm. koruköynnökset, samettikukat ja auringonkukat. Hyllyn alla lattialla on erilaisia kaaleja, mm. parsa-, lehti-, ruusu-, puna- ja pinaattikiinankaalia.

Taimia kasvihuoneen takaseinän luota katsottuna. Täälläpäin etualalla on mm. ananaskirsikoita, kaaleja, kesäkukkaköynnöksiä, munakoisoja, chilejä, paprikoita, tomatilloja ja tomaatteja.

Nyt annan taimien totutella kasvihuoneympäristöön viikon-parin ajan, jonka jälkeen alan istutella ensimmäisiä tomaatteja, chilejä, paprikoita ja munakoisoja paikoilleen.

Mitä sinun taimillesi kuuluu?

Hauskaa perjantaita!

2 kommenttia:

  1. Minäkin vien taimet ilman karaisua kasvihuoneeseen yhdellä kertaa, tosin samalla istutan ne lopulliseen kasvuastiaan. Harvojen avulla ei ole ollut ongelmia.
    Kasvihuoneessa on kaikki hyvin, ensimmäinen oma kurkku on jo syöty ja tomaatit tekevät sekä kukkia että raakileita. Hyvää onnea ja satoisaa kesää sinunkin kasvihuoneen kasvateille 😊.

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...