torstai 12. toukokuuta 2022

Etupihan ruukkuistutuksia

Yhteistyössä Huiskula

Tällä viikolla on ollut jo keväisen lämpimiä päiviä, eivätkä yötkään ole enää menneet pakkasen puolelle. Niinpä nyt olikin hyvä ajankohta kesäkukkaistutusten tekemiseen. Viileimpinä öinä olemme peitelleet ruukut varmuuden vuoksi harsolla, ja jos pakkasöitä sattuisi tulemaan, ruukut on helppo nostaa eteiseen yön yli suojaan. Tähtisilmästä tykkään kovasti, ja sitä on pakko olla ainakin parissa ruukussa joka kesä. Ensimmäistä kertaa kokeilussa minulla on nyt ihana sinisarja, suloinen ruukkuruusu ja dramaattiset verililjapuut.

Tähtisilmä on yksi lempikesäkukistani. Sitä löytyy monissa eri värisävyissä.

Korkeassa ruukussa verililjapuun seurana ovat tähtisilmä ja valkoisia orvokkeja. Matalammissa ruukuissa kasvavat ruusu 'Infinity' ja valkokukkainen sinisarja.

Sinisarja kasvattelee nuppujaan.

Ruusu 'Infinity' on oikea söpöliini.


 Oletko sinä jo tehnyt kesäkukkaistutuksia?

Kaikkea hyvää päivääsi!

4 kommenttia:

 1. Sisällä säilön istutuksia, kun ulkona ei tiedä pakkasista vielä.Sormet syyhyää tehdä asetelmat ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nyt jo luvassa on lämpimiä päiviä ja öitäkin.:)

   Poista
 2. Kauniita istutuksia. Tähtisilmä on ihana kukka. Minulla on vasta yksi orvokkiamppeli, eikä sekään vielä kuki, kun orvokit eivät ole taimina ostettuja vaan siemenestä kasvattamiani. Itse asiassa yhteen ruukkuun itsestään kylväytynyt orvokki kylläkin kukkii jo. Siinä kasvoi viime vuonna sinisen sävyisiä orvokkeja ja nyt kukkii kaksi erisävyistä violettia kukkaa. Tykkään orvokeista, kun niistä saattaa putkahtaa vaikka millaisia värejä. Taidan vielä hetken odottaa, ennen kuin hankin kesäkukkia, niin ei tarvitse pelata harsojen ja kasvien sisälle ottamisen kanssa. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Orvokit ovat ihania ja tosiaan huolettomia näin keväisin, kun viileä saattaa vielä yllättää. Minullakin niitä on parissa ruukussa. Mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...