torstai 28. huhtikuuta 2022

Talvesta selviytyneitä arkalaisia

Joka kevät jännitän yhtä paljon, mitkä kaikki puutarhamme arimmista kasveista ovat selviytyneet talvesta. Tykkään vähän venyttää kasvuvyöhykerajoja, sillä puutarhamme sijaitsee suotuisalla paikalla metsän rajassa ja täällä viihtyvät monet eteläisempienkien vyöhykkeiden kasvit. Yleensä hankinkin joka kesä ainakin yhden arkalaisen kokeiltavaksi, menestyisikö sekin puutarhassamme. Nyt puuvartiset alkavat jo kasvatella hyvää tahtia silmujaan, joten niistä alkaa nähdä, ovatko ne hengissä. Tässäpä muutamia arkalaisia, joiden elonmerkit ilahduttivat minua eilen puutarhassamme kierrellessäni!

Päivännouto 'Lawreson's Pink' on jälleen talvehtinut onnistuneesti etupihan Vehreällä Keitaalla. Tänä vuonna sen ikivihreä mätäs olikin säilynyt lumipeitteen alla isompana ja tuuheampana kuin aiempina vuosina.

Hakuropaju on yksi puutarhamme arimmista puuvartisista, mutta se on nyt selättänyt jo kaksi talvea täällä IV-vyöhykkeellä.

Myös ruusuorapihlaja on viihtynyt puutarhassamme jo useamman vuoden. Viime vuoden hankintani, helmiorapihlaja 'Toba', kasvattelee myös jo silmujaan.

Kääpiöpalsamipihta 'Nana' ja valkokletra 'Hummingbird' ovat myös viime vuoden hankintojani. Niiden suhteen jännitin lähinnä ensimmäistä talvea, sillä istutin kasvit vasta tosi myöhään syksyllä. Lisämausteensa tähän toi myös se, että mies kaatoi nuotiopaikan suuret koivut niiden päälle viime kuussa. Hanki kuitenkin onneksi suojasi hyvin ja vain pari oksaa katkesi valkokletrasta.

Tähtimagnolia on myös yksi puutarhamme arimmista kasveista. Sen edellisestä kukinnasta on pari vuotta, mutta hengissä tämä ihanuus näyttäisi taas olevan. Saa nähdä, tuleeko näistä pörröisistä palleroista kaikista taas vain lehtiä, vai olisiko tänä vuonna jälleen kukinnan aika.

Löytyykö sinun puutarhastasi arkalaisia?

Hyvää loppuviikkoa!

8 kommenttia:

 1. Ihania arkajalkoja! Magnoliat ovat todella kauniita, mutta en ole uskaltanut ottaa riskiä ja hankkia sellaista. Mitään kovin arkaa kasvia minulla ei taida olla. Mukavaa loppuviikkoa! <3

  VastaaPoista
 2. Ihania elämän löytöjä! Kyllähän noita tulee kokeiltua jatkuvasti, elämä olisi aika köyhää, jos ei pääsisi talvenarkoja kasveja kokeilemaan ;-)

  VastaaPoista
 3. Love happy weekend Leaf and me 🌺🍀🐾🌸

  VastaaPoista
 4. Jännityksellä seuraan minäkin tähtimagnolian kasvua teillä. IV-vyöhykkeelle aika kunnioitettava valikoima. Tosin niin kauan kuin on lumi katteena, aratkin selviytyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lumisuoja tosiaan tekee paljon. Ilman sitä nämä arat eivät varmasti täällä pärjäisikään.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...