torstai 21. huhtikuuta 2022

Huhtikuun puutarhapuuhia

Viimeisen parin viikon aikana olemme ehtineet touhuta puutarhassa jo vaikka mitä, ja etenkin pääsiäisen aikaan kauniit kelit vetivät ulos puutarhapuuhiin. Omenapuut leikkasin toissa viikonloppuna ja siitä postasinkin jo aiemmin. Myös monet muut puuvartiset pääsivät saksien käsittelyyn lukuun ottamatta luumu- ja kirsikkapuita, joita leikkaan tarvittaessa vasta loppukesästä. Kukkapenkkien talventörröttäjät taas silppusin penkkeihin maatumaan.

 

Varasto-polttopuuyhdistelmä sai klapit ja ikkunankarmit oikealle puolelle. Varaston oveen mies teki kahvan heinäseipäästä. Voi, miten odotankaan, että pääsen vielä istuttamaan kasvit viherkatolle! Tämä on nyt jo kolmas vuosi, kun tätä rakennusta väsäämme, ja on upeaa nähdä sen vihdoin alkavan olla sellainen, mitä olimme suunnitelleet.

Varasto-polttopuuyhdistelmä on taas edennyt talven jälkeen. Nuotiopaikan luota miehen kaatamat koivut päätyivät klapeina polttopuuosioon ja mies teki varaston oveen kahvan heinäseipäästä. Myös viherkaton rakenteet ovat nyt valmiit, vain mullan ja hiekan sekoitus sekä kasvit puuttuvat, ja ne laitan heti, kun vain kelit vielä lämpenevät.

Nuotiopaikalta kaadetuista puista syntyi nuotion ympärille myös uudet istuimet. Vanhat penkit olivat jo sen verran huonokuntoisia, että ne pääsevät mm. Kantopuutarhan alueelle lahottajien iloksi. Nuotiopaikalle tuleva laavukin etenee pikku hiljaa. Kerroin aiemmin, että mies kävi metsäpalstaltamme kaatamassa mäntyjä laavua varten, ja nyt rungot ovat pihallamme, jossa mies on kuorinut ne. Kehikon rakentaminen onkin seuraavana edessä.

Näistä kuorituista männyn rungoista on tulossa pieni laavu nuotiopaikallemme. Kuorimattomat rungot jäävät kuvasta vähän vasemmalle. Männynkuoret taas päätyvät täydentämään Sydänpolun alueen kuorikatetta.

Oletko sinä jo päässyt puutarhan kevätpuuhiin?

Mukavaa loppuviikkoa!

4 kommenttia:

 1. Teillä on ihania juttuja rakenteilla. Varasto-polttopuuyhdistelmä näyttää jo nyt tosi kivalta ja viherkatto tulee varmasti kruunaamaan sen. Minä olen vähän siistinyt kukkapenkkejä kotipihallamme, mutta tänä vuonna odotan eniten mökkipihan laittoa. Pitääkin käydä tänään kurkkaamassa, millainen lumitilanne siellä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Teillä on kivoja juttuja tulossa mökkipihalle. Minäkin odotan, että pääsemme mökkipalstallemme hmettelemään, mitä lumen alta paljastuu.:)

   Poista
 2. Onpa hieno varasto-polttopuusuoja! Mukavaa, että voi jo touhuta pihalla.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...