tiistai 12. huhtikuuta 2022

Kirjaesittely: Valkoisten kukkien lumo

Viime viikolla postilaatikossani odotti ihanan Versoja Vaahteramäeltä -blogin Riinan kirjoittama kevään uutuuspuutarhakirja, Valkoisten kukkien lumo (Riina Hifumi, 2022, Readme.fi, 200 sivua). Lämmin kiitos Riinalle ja Readme.fi:lle esittelykappaleesta!


Kirjan aluksi Riina kertoo, miten hänen rakkautensa valkoisiin kukkiin sai alkunsa. Sen jälkeen käydään lyhyesti läpi valkoisten kukkien merkitystä esimerkiksi maailmalla, kirkossa ja puutarhasuunnittelussa.

Tämän jälkeen päästään kirjan suurimpaan lukuun, joka käsittelee laajasti valkokukkaisia kasveja. Kirjassa esitellään huikea määrä valkokukkaisia kaunottaria niin perennojen, pensaiden, puiden, köynnösten, kesäkukkien, huonekasvien kuin leikkokukkienkin joukosta. Leikkokukille kirjassa annetaan selkeät hoito-ohjeet ja muiden kasvien osalta käydään läpi kunkin kasvin perustietoja, joihin kuuluvat mm. kasvupaikka, kukinta-aika ja hoito. Näiden lisäksi isolle osalle kasveista löytyy mukavaa käytännön tietoa Kokemukset ja vinkit -kappaleessa. Kattavan tietopaketin lisäksi kasveista on myös kauniit värikuvat.


Kirjan asettelu on erittäin selkeä, mikä tekee kirjasta varsin helppolukuisen.

Seuraavaksi kirjassa käydään läpi valkoista eri vuodenaikoina. Valkoinen kevät -luvussa kerrotaan lyhyesti kevään puutarhatöistä ja  annetaan vinkkejä kauniisiin, valkoisiin kevätkukkijoihin. Valkoinen syksy -luku taas sisältää tietoa mm. syysistutuksista, kukkasipuleista, kausikasveista ja syksyn puutarhatöistä. Valkoinen joulu -luvussa esitellään toinen toistaan ihanampia, valkoisia joulukukkia. 

Kirjan loppupuolella käsitellään valkoisen käyttöä puutarhassa ja annetaan vinkkejä oman kuutamopuutarhan perustamiseen. Selkeistä taulukoista on helppo etsiä kuutamopuutarhaan sopivia kasveja niin aurinkoisiin kuin varjoisiinkin olosuhteisiin.

Kaiken kaikkiaan Valkoisten kukkien lumo on upea tietopaketti valkoisista kukista niin kotiin kuin puutarhaankin. Kirjan ulkoasu on selkeä ja kevyt, ja kirja on helppolukuinen. Kirjan lopussa olevasta hakemistosta löytyvät kaikki kirjan kasvit, joten sieltä on helppo tarvittaessa etsiä kasveja myös nimen perusteella.

 

Aurinkoista uutta viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Kiitos kattavasta esittelystä. Olen jo useammasta blogista lukenut ihastuttavia esittelyjä tästä kirjasta, mutta vielä en ole saanut itse kirjaa käsiini. Aion ehdottomasti etsiä sen kevätlukemiseksi. :)

  VastaaPoista
 2. Lämmin kiitos kirjani esittelystä ja kauniista sanoistasi Tiiu! <3
  Oli ihana kuulla, että koit kirjan selkeäksi ja että siitä on helppo hakea tietoa. Sitä toivoinkin. Ja Kati muovasi ulkoasusta juuri toiveitteni mukaisen tai enemmänkin.

  Valkoisten kukkien lumoa ja mukavia lukuhetkiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kirjasi on kyllä aivan ihana ja tulen varmasti viettämään monia antoisia hetkiä sen parissa. Ihanaa huhtikuun jatkoa sinulle!

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...