keskiviikko 27. lokakuuta 2021

Tontin laidan istutussuunnitelmia

Mainitsin aiemmin, että aloin vielä tässä syksyllä muokkaamaan tonttimme toisen laidan pensasryhmää ja tekemään sinne myös uutta kivikkoaluetta. Tämä tontin laita jää vielä osin kesken odottamaan ensi vuotta, jolloin aion laajentaa kivikkoaluetta mustilanhortensian luokse. Lisäksi haaveenani on vihertunneli, joka saisi peittyä tontin rajan köynnösseinässä kiipeilevien kiinanlaikkuköynnösten alle. Myös alueen halki kulkevan nurmipolun kohtalo on mietinnässä, jokin kävelyä kestävä maanpeitekasvikin voisi olla sen tilalle hauska vaihtoehto.

Tämä kirjavalehtinen rikko pääsi uudelle kivikkoalueelle.

Tässä työn alla olevaa aluetta. Kivikkoalue on tulossa Porraspenkin viereen. Vihertunnellista haaveilen taas koivun toiselle puolelle, jossa tällä hetkellä kiinanlaikkuköynnökset kiipeilevät viherseinässä.

Kiinanlaikkuköynnösten viherseinän vieressä on suuri kivi, jonka edustalle istutin nyt syksyllä tulppaaneja, narsisseja ja laukkoja.

Kivikkoalueella on tällä hetkellä kirjavalehtisen rikon lisäksi sulkakellukkaa ja mykerömaksaruohoa. Aluetta on tarkoitus jatkaa ensi kesänä taustalla näkyvän mustilanhortensian alle asti.

Jäikö sinulla tältä vuodelta puutarhaprojekteja kesken odottamaan ensi kevättä?

Iloa ja valoa päivääsi!

2 kommenttia:

  1. Kivoja suunnitelmia. Nyt alkaakin olla aikaa suunnittelulle, kun puutarhan syystyöt on jo suurimmaksi osaksi tehty. Upea on tuo iso kivi. Vihertunneli voisi olla kiva.

    VastaaPoista
  2. Olen aina ihaillut tuota teidän suunnitelmallisuutta. Hyvin suunniteltu on helppo toteuttaa.
    Taas on, mitä odottaa.

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...