tiistai 19. lokakuuta 2021

Siemenostoksilla

Näin syksyisin minulla on tapana jo seuraavaa kasvukautta ajatellen kierrellä myymälöiden siemenhyllyjä, ja monesti olen tehnyt sieltä hyviä ale-löytöjä. Näin kävi nytkin ja löysin mm. lempisilpoydinhernelajikkeidemme siemeniä, jotka minulta pääsivät loppumaan tänä kesänä enkä muistanut kerätä niistä aiemmin omia siemeniä talteen tarpeeksi. Muutamia ihan uusia lajikeittakin tuli vastaan, esimerkiksi porkkanat 'Berlicum' ja 'Nantes' sekä lohenoranssi kiinanasteri, ja odotan innolla, että pääsen kokeilemaan niitä ensi kesänä.


Tässä vielä lista ostoksistani:
- härkäpapu 'Triple White'
- silpoydinherne 'Kelvedon Wonder' ja 'Onward'
- porkkana 'Amsterdam', 'Nantes' ja 'Berlicum'
- tuoksuherne, matala, vaaleanpunainen ja sekoitus
- aitoelämänlanka, sekoitus
- kiinanasteri, lohenoranssi

Porkkanan siemenet löysin sopivaan saumaan, sillä aion tehdä syyskylvöt ihan lähiaikoina. Nyt pääsen laittamaan sekaan myös näitä uusia lajikkeita.

Sitten lopuksi on vielä blogissani käynnissä olleen Satokausi- ja Puutarhakalenteriarvonnan tulosten vuoro. Arvonta suoritettiin jälleen perinteisenä lappuarvontana, ja onnettarena toimi tällä kertaa vanhin lapsemme. Satokausi- ja Puutarhakalenterin voitti Viiru. Laitathan minulle yhteystietosi osoitteeseen puutarhahetki@gmail.com palkinnon postitusta varten. Paljon onnea voittajalle ja kiitos kaikille arvontaan osallistuneille!  

Hauskaa tiistaita!

3 kommenttia:

 1. Niinhän se menee, että seuraava satokausi on jo mielessä.

  VastaaPoista
 2. Uutta putkeen :)
  Sehän on aina plussaa, jos saa ostettua alemyynnistä.

  VastaaPoista
 3. Tuo on hyvä, kun on siemeniä jo valmiina seuraavaksi vuodeksi. Härkäpapuja tekisi mieli taas laittaa. Tänä kesänä niitä ei tullut laitettua ja viimeksi, kun niitä laitoin, niin onnistuivat hyvin. Olivat herkullisia. Nam!

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...