lauantai 9. lokakuuta 2021

Syys-lokakuun vaihteen puutarhapuuhia

Nyt syys-lokakuun vaihteen kauniina syyspäivinä on puutarhassa ollut taas hauska puuhastella. Muutamia käynnissä olleita projekteja olemme jatkaneet, ja ehdinpä aloittaa vielä muutamia ihan uusiakin juttuja.

Liuskekiviaskelpolku on tulossa kuvan vasempaan reunaan. Vielä viimeiset kivet puuttuvat polun toisesta päädystä, ja niiden asettelun jälkeen laitan kivien väleihin lisää hiekkaa.

Mainitsin aiemmin, että nurmikentälle kesäkeittiön lähelle on tulossa uusi istutusalue. Sen innoittamana aloin nyt tehdä myös askelpolkua Pisaran ja hyötytarhaa rajaavan kesäkukkapenkin ohitse kohti Liljarinteen edustan hiekkapolkua. Lisäksi uusi istutusalue sai jo suurimman osan kasveistaan, ja postailenkin sen esittelyä vielä erikseen lähiaikoina. Syksyn kukkasipulihommiakin olen jo aloitellut, ja iloitsin, kun kerrankin sain istuttaa sipuleita aurinkoisessa säässä enkä kylmässä tihkusateessa. Postailen näistä kukkasipulihommistakin pian lisää, kunhan saan kaikki sipulit maahan. 

Kesäkeittiön lähistölle tullut uusi istutusalue näyttää nyt tältä. Nurmipolku kiemurtelee sen ja Rinnekaaren välissä.

Pikkukukkasipulit istuttelin jo aiemmin ja nyt vuorossa ovat tulppaanit, narsissit ja isot laukat.

Varasto-polttopuuyhdistelmä on meillä ollut nyt työn alla, ja vihdoinkin alkaa näyttää siltä, että saamme sen valmiiksi tänä syksynä. Viherkatto on tekeillä, ovi odottaa saranoille nostamista ja ovenkarmit vielä puuttuvat, mutta niiden jälkeen rakennus on valmis! 

Tähän viikko sitten otettuun kuvaan nähden varasto on taas jo edennyt. Varaston ovi on valmiina, mutta odottaa vielä nostamista saranoilleen. Viherkaton kehikot ovat myös jo tehtynä, ja nyt seuraavaksi siihen pitäisi virittää vielä patolevy ja poikkipuut, jonka jälkeen pääsenkin istutushommiin.

Tontin toisessa reunassa kiinanlaikkuköynnösseinän läheisyydessä meillä on ollut muutamia pieniä koristepensaita, mm. pensashanhikki ja pensasangervo. Nyt ex-tempore -tyyppisesti ajattelin uudistaa tätä aluetta, ja pensashanhikki saikin siirtyä vähän toiseen kohtaan, kun tilalle tuli erilaisia syysleimuja. Jotakin perennaa aion alueelle hankkia vielä reunuskasviksi, mutta se jää ensi kesään. Tämän alueen toiselle puolelle taas on tekeillä pieni kivikkoalue, jota jatkan ensi kesänä vielä suuremmaksi. Näistä laitan vielä kuvia lähiaikoina, kunhan saan alueita vielä vähän eteenpäin. Myös muutamia yksittäiskasveja istuttelin viime viikolla, mm. koreanpihdan ja nallenpoppelin.

Koreanpihta sai suojaisan paikan Varjoryhmän jatkeena.


 Minkälaisia puutarhapuuhia sinä olet tehnyt näin lokakuun alussa?

Oikein hyvää viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Eri kuvakulmista ja eri vuodenaikoina puutarhanne näyttää aina yhtä ihastuttavalta.
    Muuta tavanomaisista syystöistä poikkeavaa, en ole tehnyt kuin istuttanut takaisin maahan kesällä ylös kaivani tulppaanin sipulit.

    VastaaPoista
  2. Eipä ole paljon tullut oltua puutarhassa viime viikkoina, kasvarin sain syyskuntoon ja daaliat kaivettua ylös. Kukkasipulit ovat vielä matkalla...

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...