keskiviikko 13. lokakuuta 2021

Esittelyssä Satokausikalenteri ja Puutarhakalenteri 2022 + arvonta

Sain ilokseni esiteltäväksi uuden Satokausikalenterin ja Puutarhakalenterin vuodelle 2022. Lämmin kiitos vielä Satokausikalenterille yhteistyöstä!


Satokausikalenteri on todella monipuolinen seinäkalenteri, joka kannustaa kasvisten käyttöön ja helpottaa valitsemaan niistä aina kulloinkin sesongissa olevia tuotteita. Se sisältää tietoa yli 200 Suomessa kauppojen valikoimista löytyvästä kasviksesta. Varsinaisen almanakkaosion jälkeen kalenterissa on vielä kattava tietopaketti mm. kotimaisista juureksista käyttövinkkeineen, eri omena-, päärynä-, luumu- ja kirsikkalajikkeista, puutarha- ja metsämarjoista, erilaisista sitrushedelmistä, sienistä, villiyrteistä ja kalalajeista sesonkeineen. Myös ruokahävikin vähentämiseen löytyy vinkkejä ja lisäksi ohjeistusta herkkävatsaisille sopivaan FODMAP-ruokavalioon. Aivan lopussa on  vielä eri kasvisten kuvaukset, joissa värillisen kuvan lisäksi kerrotaan tiivistetysti tärkeimmät tiedot, säilytysohjeet ja käyttövinkkejä. 

Almanakkaosiossa löytyy toisesta reunasta sesongin kasviksista lista, joka on helppo leikata tai valokuvata puhelimella kauppaan mukaan muistin tueksi.

Kalenteriosion jälkeen tarjolla on vielä mukavasti tietoa mm. sienistä.

Aivan lopuksi löytyy taulukko kalenterissa esiteltävistä kasviksista, joista kerrotaan tiivistetysti tärkeimmät tiedot, käyttövinkit ja säilytysohjeet.

 

Puutarhakalenteri taas on näppärän kokoinen kalenteri, joka tarjoaa tietoa myös puutarhan hoitoon. Kalenterin alussa käydään läpi mm. kasvualustaan, maalajeihin, kompostointiin, viljelmän perustamiseen, kumppanuuskasveihin ja viljelmän hoitoon liittyviä asioita. Sen jälkeen alkaa varsinainen kalenteriosio, jossa joka kuukaudelle vinkataan kaupassa sesongissa olevat kasvikset ja lisäksi muistutetaan puutarhan kannalta ajankohtaisista puuhista ja myös kulloinkin kylvettävistä tai istutettavista kasveista.

Puutarhakalenterissa on tilaa päiväkohtaisille merkinnöille.

Jokaiselle kuukaudelle löytyvät tiedot kaupassa kulloinkin sesongissa olevista kasviksista...

... ja ajankohtaisista puutarhatöistä.

Itselläni nämä kalenterit tulevat varmasti ahkeraan käyttöön, ja nyt myös yhdellä lukijallani on mahdollisuus voittaa sekä Satokausi-seinäkalenteri että Puutarhakalenteri omaksi.

Voit osallistua arvontaan:
- yhdellä arvalla olemalla tai liittymällä blogini lukijaksi (internetversiossa sivupalkissa oikealla kohta "Lue", joka ei siis näy mobiiliversiossa. Sivun alalaidasta saat vaihdettua mobiiliversion internetversioksi) ja jättämällä kommentin tähän postaukseen
- yhdellä arvalla tykkäämällä blogini sivusta "Puutarhahetki - suurien unelmien puutarhablogi" Facebookissa ja kommentoimalla siellä tätä arvontapostausta
- yhdellä arvalla tilaamalla Puutarhahetken YouTube-kanavan ja mainitsemalla siitä kommentissasi jommalla kummalla edellä mainituista kanavista.
- yhden arvan voit saada lisäksi seuraamalla Puutarhahetki-blogia blogit.fi:ssa. Mainitsethan tämänkin silloin kommentissasi joko blogin puolella tai Facebookissa tässä arvontapostauksessa.

Jokaisesta edellä mainitusta vaihtoehdosta saat siis yhden arvan, joten osallistua voit korkeintaan neljällä arvalla. Osallistumisaika alkaa tänään ke 13.10.2021 ja päättyy ma 18.10.2021. Palkinnon postitus vain Suomeen.
 
Tervetuloa osallistumaan arvontaan!
Ihanaa lokakuun jatkoa!

17 kommenttia:

 1. Arvontaan mukaan yhdellä arvalla ,nämä kalenterit tulis kyllä käyttöön.

  VastaaPoista
 2. Kahdella mukaan huippuarvontaan! <3

  Mukavaa syksyn jatkoa sinne!

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Hyödylliset arpajaisvoitot.
  Mukana kahdella arvalla (YouTube) + tämä.

  VastaaPoista
 4. Blogit.fi kautta seuraan, kalenteri tulisi tarpeeseen.

  aiholapp at lailanet.fi

  VastaaPoista
 5. Kolmella arvalla mukaan lukijana ja blogit.fi ja YouTube kautta. Mukavaa loppuvuotta. salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Blogit.fi seuraaja. Kivat palkinnot.

  VastaaPoista
 7. Lukijana ja facen seuraajana mukana arvonnassa

  VastaaPoista
 8. Mukana Fb ja satunnaisesti blogi

  VastaaPoista
 9. Yksi arpa seuraamalla blogia, yksi arpa YouTube kanavan seuraajana ja yksi arpa blogit seuraajana 😍 sinulla on todella taidokkaasti rakennettu puutarha, ihana seurata sinun youtube-kanavaa kun itsellä ei enää ole voimia ylläpitää isoa puutarhaa. Mukavaa puutarha-syksyä!

  VastaaPoista
 10. Mukana yhdellä arvalla :) Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 11. Mukana kolmella arvalla mukana. Mukavaa syksyistä viikonloppua!
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Olen Blogit.fi kautta lukijana, satokausi kalenteri puuttuu ja olisi kiva saada näin arvonnassa.
  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 13. Yhdellä arvalla mukaan.
  Pitkästä aikaa kommentoin,blogeja.
  Hyvää alkavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 14. Mukana kolmella arvalla (fb, blogit.fi sekä blogi).
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...