sunnuntai 19. tammikuuta 2020

Puutarhavierailulla: Botanischer Garten, Kiel, Saksa, osa 6/6

On tullut Kielin yliopiston kasvitieteellisen puutarhan kuvakierroksen viimeisen osan aika. Tämän upean puutarhan alueista olen jo esitellyt ihanat muurinreunusistutukset ja ruusutarhan, uskomattoman kauniin rohdostarhan, puutarhataidetta ja eksoottisia kasveja, metsäpuutarhaa sekä kivipuutarhan, hyötytarhan ja puutarhalammen. Nyt suuntaamme vielä tutustumaan alueen toiseen metsäpuutarha-alueeseen, jossa mieli lepää suurten puiden katveessa puron solinaa kuunnellen. Tervetuloa viivähtämään kanssani vielä hetki Kielin yliopiston ihanassa kasvitieteellisessä puutarhassa!

Metsäpuutarhassa kiemurteleva polku johdattaa pienelle istuskelualueelle, jossa rinteen reunalla on puinen puutarhapenkki. Hortensiat, koristeheinät, sormivaleangervo ja saniaiset kasvavat rehevinä. Pieni puro solisee rinnettä alas.

Istuskelualueen reunalta alaspäin kuvattuna puro näkyy paremmin.

Penkin takana kasvaa mm. keijunkukkia, sormivaleangervoa ja hortensia.

Tässä vielä kuva polulta penkille päin.

Polku jatkuu eteenpäin metsäpuutarhan varjoisassa siimeksessä rinnettä alas. Kapeista puurimoista tehtyä siltaa pitkin pääsee puron yli.

Polku kääntyy kulkemaan takaisin rinteen alaosassa, jolloin komeassa kiviuomassa soljuvaa puroa pääsee ihastelemaan alhaalta käsin.

Rinne on vehreänään mm. saniaisia ja rhodoja. Aiempien kuvien puutarhapenkki ja sen luona kasvava punakukkainen hortensia näkyvät ylhäällä.

Mm. taponlehti ja muratti viihtyvät katveisessa metsäpuutarhassa. Saniaiset ja koristeheinät tuovat maisemaan vaihtelua erilaisilla lehtimuodoillaan ja -sävyillään.

Metsäpuutarhan reunassa kasvaa mm. jaloangervoja, keijunkukkia, atsaleoja, alppiruusuja ja erilaisia havuja kerroksittaisessa istutuksessa.

Ihanaa uutta viikkoa!

8 kommenttia:

 1. Kiitos mielenkiintoisesta kierroksesta kasvitieteellisessä! Noissa olisi niin paljon katottavaa, että menisi tuntikausia kierrellä ja tutustua. Jos olen miehen tai perheen kanssa matkalla, mulla ei ole kauaa aikaa "kyykkiä puskissa". Näin talvella on hyvää aikaa tutkia kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä!:) Talvella on ihana katsella kuvia ja etsiä inspiraatiota.

   Poista
 2. Rehevä ja hyvinhoidettu metsäpuutarha-alue, jossa soliseva puro oikein pisteenä i:n päällä. Melkein kuulin tuon puron solinan.:)

  VastaaPoista
 3. Ihanan rehevä puutarha, varmasti upea matkakohde!

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...