sunnuntai 22. joulukuuta 2019

22. luukku: Blogin 3-vuotissynttärit

Tänään tulee täyteen kolme vuotta siitä, kun aloitin Puutarhahetki-blogin. Minulla on ollut tapana blogin synttäreiden aikaan vähän käydä läpi kulunutta blogitaivalta erityisesti aina viimeisen vuoden osalta. Niinpä nytkin kokosin tähän vähän kuluneen vuoden kuulumisia. Kuten jo aiemmin olen maininnut, olen tosi iloinen, miten bloggaamisen myötä olen voinut jakaa puutarhainnostustani, olen saanut uusia ystäviä ja päässyt tapaamaan myös monia kanssabloggaajia. Jokaisesta kommentista, jonka te lukijat olette blogiini jättäneet, olen todella kiitollinen. Ne ovat ilahduttaneet minua monen monituista kertaa. Yksi viimeaikaisista suurista ilonhetkistäni blogin puolella oli viime kuussa, kun sivuillani tuli täyteen 350 000 käyntiä. Vajaassa vuodessa käyntejä on ollut 150 000, joten jos sama tahti jatkuu, vuoden kuluttua ylittyy 500 000:n rajapyykki. Se on jo niin huima luku, että vaatii ehdottomasti jonkin ihanan arvonnan kunniakseen.:)Vaikka bloggaaminen on ollut yksi rakkaimpia harrastuksiani, tänä vuonna mielessäni kävi ensimmäisen kerran blogin lopettaminen. Tiedän, että monilla bloggaajilla on joskus pyörinyt vastaavanlaiset ajatukset mielessä, mutta niistä on sitten päästy ylitse. Tämä vertaistuki oli minulle avuksi, oli lohdullista tietää, että muillakin on joskus samoja mietteitä. Itselläni kesäloman jälkeen töihin paluu, esikoisen kouluunlähtö ja monet muut samaan aikaan tapahtuneet asiat saivat arjen sen verran sekaisin, että tuntui, että menetän otteeni blogista. Inspiraatiota ei ollut ja kirjoittaminen tuntui pakkopullalta. Minulla oli parin viikon tekstit melkein valmiina, ja ajattelin silloin, että ainakin ne julkaisen. Tuon parin viikon ajan mietin ihan vakavissani, jatkanko enää, mutta vähitellen kuitenkin sitten sain innostukseni takaisin ja nyt intoa ja inspiraatiota taas riittää, ehkä jopa enemmän kuin ennen.:)Suosituimmat postaukseni kuluneen kolmen vuoden aikana ovat olleet Ulkoporeallas, Sadevesien keräys hyötykäyttöön, Vihersisustusta, Avokadon kasvatus siemenestä ja Painavia sanoja. Kuluneen vuoden suosituimmat taas ovat olleet Ulkoporeallas, Sadevesien keräys hyötykäyttöön, Kesäkukkien pistokaslisäystä, Unelmana omavaraisempi elämä: Kasvimaa ja ruukkupuutarha, Kylvökalenteri.

Blogini 3-vuotissynttäreiden kunniaksi käynnistyi muutama päivä sitten synttäriarvonta, jossa palkintona on puutarhakirja. Jos et ole siihen vielä osallistunut, käyhän kurkkaamassa. :)

Lämmin kiitos kaikille teille ihanille lukijoille, kommentoijille ja blogiyhteistyökumppaneille! Teidän ansiostanne bloggaaminen on edelleen yksi rakkaimmista harrastuksistani. <3

Oikein ihania ja rauhaisia joulunaluspäiviä!

24 kommenttia:

 1. Onnittelut 3-vuotiaalle blogille! Ihanaa, että sait takaisin innostuksen etkä lopettanut bloggaamista<3
  Hyvää joulunaikaa sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 2. Onnea 3-vuotiaalle!❤ Tunnistan hyvin nuo bloginpitoon liittyvät mielentilat.Pidempiä taukoja on itsekin tullut pidettyä, mutta sitten taas saatu uutta tuulta purjeisiin.😊
  Vaikeinta on löytää kiinnostavaa postattavaa,ettei ihan päiväkirjameiningiksi menisi.Joskus inspiraatio lentää korkealla,joskus ei taas millään keksisi kuvien (minulla painopiste niissä) kylkeen jotain sanottavaakin.Ihanaa lähestyvää jouluaattoa!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Lohdullista on, että nuo mietteet blogin pitämisestä ja jatkamisesta taitavat käydä monella mielessä ajoittain. Ihanaa joulunaikaa sinulle!❤

   Poista
 3. Onnea 3v! Varmasti jokaisella bloggaajalla tulee jossain vaiheessa samanlaiset fiilikset, että jatkaakko vai lopettaakko. Silloin on hyvä pitää vaikka vähän taukoa. Itsellä juuri nyt käsityöblogin kanssa on sellainen draivi päällä, että puutarhablogi on jäänyt auttamatta kakkoseksi. Luulenpa, että sekin virkoaa kun päästään tammikuuhun ja valon määrä alkaa lisääntyä :) Ihanaa joulunaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Talvi on tosiaan puutarhablogien piirissä usein vähän rauhallisempaa aikaa ja kevättä kohden monet blogit aktivoituvat taas. Ihanaa joulunaikaa sinullekin!

   Poista
 4. Onnea ihanalle ja inspiroivalle 3-vuotiaalle! Pieni tauko mistä tahansa tekee yleensä hyvää ja kadonnut inspiraatio löytyy jopa entistä vahvempana. Kiva, ettet lopettanut bloggaamista :) Ihanaa joulunaikaa!

  VastaaPoista
 5. Onnea taaperoikäiselle <3
  Sinun blogisi on toiminut inspiraation lähteenä minulle (ja varmasti monelle muulle).
  Kiitos kuluneesta vuodesta. Jään innolla odottamaan ensi vuotta blogisi parissa.
  Ihanaa joulun aikaa koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Kirsti Kaija! Oikein ihanaa joulunaikaa sinnekin!

   Poista
 6. Onnittelut synttäreitä viettävälle blogille ja sen kirjoittajalle. Ja mukavan rauhaisaa joulua.

  VastaaPoista
 7. Onnittelut vielä uudelleen blogisi synttäreiden johdosta!! Sinä olet niin tuottelias bloggaaja, ettei arvaisi sinun pohtineen lopettamista. Ymmärrän hyvin, että nykyinen elämäntilanne on haastava aikataulutuksen suhteen, joten välillä pienet tauot ovat armollisia ja sallittuja. Kiva on ollut seurata teidän mittavia projektejanne puutarhassanne ja esittelyjä eri kohteista. Onnea ja hyvää joulunaikaa koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Päivi! Pikkulapsiarjen, töiden ja lasten harrastusten yhdistelmä on tosiaan jo yksinäänkin välillä haasteellinen ajankäytön suhteen. Toisaalta bloggaaminen on minulle sitä "omaa aikaa", jota myös tarvitsee, ja olenkin tosi iloinen, että innostus palasi. Oikein hyvää joulunaikaa teillekin!

   Poista
 8. Lämpöiset onnittelut, sinulla on ihana blogi jossa viihtyy..upeita postauksia on mukava lukea hienoine kuvineen❤️ Hurja määrä kävijöitä on blogissasi ja sehän vaan kertoo siitä että tämä sinun harrastus tuottaa paljon iloa muillekin, ehkä sekin on yksi hyvä syy pitää rakkaasta harrastuksesta kiinni. Kivoja bloggaushetkiä jatkossakin! Hyvää ja rauhaisaa joulun aikaa sinne❤️🎅🎄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentistasi! Hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa sinnekin!❤

   Poista
 9. Onnea blogillesi! Kukapa meistä ei välillä tarvitse taukoja - myös blogista! On aikoja, jolloin ei vaan ole mitään kirjoittamisen arvoista tai muu elämä vie mennessään. Kiva, kun päätit kuitenkin jatkaa! Oikein hyvää jouluaikaa sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Sirkku! Oikein hyvää joulunaikaa teillekin!

   Poista
 10. Onnittelut minultakin 3-vuotiaalle!:)
  Tuollainen lukijamäärä kertoo, että olet tehnyt jotakin todella oikein, ja että blogistasi on paljon iloa ja hyötyä monelle.
  Hyvää ja rauhaisaa joulua sinulle!:)

  VastaaPoista
 11. Onnea kolmivuotiaalle blogillesi.
  Oikein hyvää ja tunnelmallista joulua sinulle.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...