perjantai 12. tammikuuta 2018

Kylvökalenteri

Esikasvatusaika alkaa jo olla käsillä ja ainakin itse tuskastelen esikasvatusten kanssa, milloin mitkäkin siemenet pitäisi kylvää. Etenkin uusien kylvökokeiluiden kanssa tätä joutuu miettimään tarkoin. Olen käynyt läpi erilaisia kylvökalentereita ja kylvöaikoihin liittyviä ohjeistuksia, ja keräsin niistä tiedot yhteen taulukkoon, jonka ajattelin jakaa kanssanne. Kylvökalenteri on suuntaa-antava, ja toki siemenpussin ohjeita kannattaa viime kädessä noudattaa. Lisäksi osaa kasveista voi kylvää useampana kuukautena, ja hyvä on kylvöjä suunnitellessa huomioida myös asuinpaikkansa kasvuvyöhykkeen asettamat vaatimukset esikasvatusajalle ja mahdolliselle lisävalon tarpeelle. Kylvökalenteri kuitenkin helpottaa kylvöjen ajoittamisen suunnittelua. Kurkkaa kylvöjä suunnitellessasi myös aiemmin tekemäni Kumppanuuskasvit-postaus!:)

Tomaatti "Roma"


Avomaankurkku "Rhensk Druv", rukola, keräsalaatti "Market Favourite", lehtisalaatti "Red Salad Bowl".


Tomaatti "Tiny Tim"Lähteet:

42 kommenttia:

 1. Oi samplari! Täällä nousee kylmä hiki. Ja kuuma! Eivät nämä varmaan ihan meillä päde, mutta epäilen että on vielä kiireempi. Nyt jo sitten pitäisi kasvattaa. Vastahan tässä on joulutähdet käsitelty....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeasti tosiaan esikasvatusaika puskee päälle ja sitten alkaa jo kevätkin lähestyä.:)

   Poista
 2. Minä en kylvöjä tee, mutta monessa blogissa nyt samat puuhat kuin sinulla. Toivotaan kylvöjesi onnistuvan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nopeimmat ovat tainneet jo ehtiä kylvöt aloittaakin.

   Poista
 3. Ihana, kun teet tälläisiä postauksia, joista on paljon hyötyä muillekkin <3 Kohta päästään kylvöhommiiin hiphei tralaaa :D Häpi! Mukavaa viikonloppua teidän poppoolle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Millään en malttaisi odottaa kylvöjen aloittamista. Onneksi siihen ei tosiaan ole enää kauan!:) Mukavaa viikonloppua teillekin!<3

   Poista
 4. Hyvä ja hyödyllinen postaus, kiitos tästä. Kiva kun jotkut suunnittelevat jo kylvöjä, minulla ei ole edes ajatuksen tasolla. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoinen postaus niin syötävistä kuin koristekasveistakin. Kohta alkaa ollakin se aika jolloin on ryhdyttävä tuumasta toimeenn, ja jo valmiiksi suunniteltu aikataulu helpottaa kovasti. Onnistuneita kylvöjä sinnekin, ja kohta aletaan kaipailla sitä aurinkoakin . .

  VastaaPoista
 6. Kiitos vinkeistä. Itse olen vasta siemeniä ostellut ja suunnitellut mitä uutta vois laittaa. No täällä alkaa satokausi kohta kun laitan ikkunoille yrttejä,jos vaan saisi tilaa lisää jostain :) Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yrttejä tai versotettavaa voisin itsekin laittaa, niin tosiaan pääsisi herkuttelemaan niillä. Hyvää sunnuntaita!

   Poista
 7. Kiitos vinkeistä, on kyllä kätevä tuollainen kalenteri! Leppoisaa alkavaa viikonloppua sinne♥

  VastaaPoista
 8. Kiitos Tiiu, kun olet koonnut infoa kätevään taulukkoon, jonka annan tyttärelleni. Nuorempana sitä piti itsekin enemmän kiinni suosituksista, nyt vanhana kylvän, kuten teen kaiken muunkin, silloin kun sattuu huvittamaan. Tulos ei aina ole paras mahdollinen, mutta mielenkiinto säilyy. Hyvää viikonloppua teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva, jos taulukostani on hyötyä tyttärellesi! Varmasti kokemuksen tuomalla näppituntumallakin kylvöt onnistuvat hyvin. Hyvää sunnuntaita!

   Poista
 9. Kylvösuunnitelmia pitäisi tosiaan jo tehdä. :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Tämähän alkaa olla ajankohtaista, minä jo kylvin tänään keijunmekot ;) Ehtii ne vielä helmikuun alussakin, mutta kovin pitkälle helmikuuhun en panttaisi. Hitaita ovat kasvamaan ja itäminen saattaa kestää jopa kolme viikkoa...
  Monille tuosta taulukosta on paljon hyötyä.

  VastaaPoista
 11. Hieno yhteenveto! Täytyypä laittaa kirjanmerkiksi, jotta muistaa palata tähän tarvittaessa myöhemminkin.
  Minä taidan aloittaa kylvöt vasta helmikuussa. En ole ehtinyt tehdä kylvösuunnitelmaa ja viime vuoden kokemuksella sain hyvin onnistumaan siirtämällä kylvöjä valoisampaan aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin aion odottaa helmikuun alkuun kylvöjen kanssa. Minulla ei ole kunnon kasvivaloa, joten luonnonvalon merkitys on suuri.

   Poista
 12. Kiva postaus! Juuri itsekin inventoin kaikki vanhat siemenet, kirjasin ylös mitä puuttuu ja taulukoin oikeille kuukausille kylvöt. Hiukan myöhemmin jaan vielä kylvöt oikeille viikoille niin, että voin sitten edetä viikko kerrallaan sen kummempia ihmettelemättä. :D Kyllä tämä vaan on taas niin mukavaa aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinulla onkin suunnitelmat jo hyvällä mallilla. Onnea kylvöillesi!:)

   Poista
 13. Hyvä yhteenveto, kaikki tieto yhdellä kerralla. Minun tomaatinsiemenet pääsee multaan helmi- tai maaliskuussa, pitäisi kai jo käydä läpi mitä omasta takaa löytyy ja mitä täytyy hankkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Minäkin kävin äskettäin oman siemenrasiani läpi ja täydensin sitä parilla pussilla chilin ja tomaatin siemeniä.

   Poista
 14. Kylvökalenteri helpottaa paljon, kun ei aina tarvitse uudelleen etsiä tietoa kylvöajankohdista. Ihanaa, kun on taas pian se aika käsillä, kun pääsee laittamaan ensimmäiset siemenet multaan :) Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tämä on tosiaan ihanaa aikaa.:) Hyvää sunnuntaita sinulle!

   Poista
 15. Kalenteri kyllä helpottaa kylvösuunnitelmia. Itse kylvän aikaisintaan maaliskuulla, sillä ei ole tullut hankittua tarvittavia lisävaloja. Perennan siemenet kylvän, kylvettävästä kasvista riippuen, usein vasta melko myöhään kesällä, jolleivat siemenet vaadi kylmäkäsittelyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylvöjen jaksottaminen eri ajankohtiin kyllä helpottaa paljon kiireistä kevätaikaa. Minäkin kylvän suorakylvönä mahdollisimman paljon ja osan hyötykasveista laitoin syyskylvönä.

   Poista
 16. Kiitos, olitpas tehnyt valtavan ison työn.
  Oikein hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 17. Kylvökalenteri on varmasti hyödyllinen. Minä en esikasvata mitään juurikaan, koska ei ole paikkaa. Kylvän suoraan maahan ja/tai ostan taimenet valmiina. Mukavaa viikonloppua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suorakylvöt ja valmiit taimet ovat kyllä näppäriä keinoja esikasvatuksen vaihtoehtona. Mukavaa sunnuntaita sinullekin!

   Poista
 18. Loistava idea tuo kylvökalenteri postaus ja suuri kiitos näistä tiedoista <3
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva, jos tästä kalenterista on sinulle hyötyä! Hyvää sunnuntaita sinulle!<3

   Poista
 19. Oot taas teheny suuren tyän.
  Alootan kylyvöt aina helemikuun pualella, kelloköynnöksellä, son vakio. Muita pitää ruveta suunnittelemahan, nykku oon hurahtanu kylyvöhommihinki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelloköynnöstä en olekaan koskaan kokeillut. Se on kaunis kasvi, pitäisi joskus hankkia senkin siemeniä. Onnea kylvöillesi!

   Poista
 20. Hatunnosto perusteellisuudellesi 💚
  Kevättä kohti ! 🌱 🍀 🌷

  VastaaPoista
 21. Tämä oli loistava, kiitos paljon. Tätä täytyy lukea useampaan kertaan.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...