maanantai 16. joulukuuta 2019

16. luukku: Joulukukka-asetelmat ja siemenarvonnan voittaja

Puutarhahetken Facebook-sivulla ollut lempijoulukukkaäänestys päättyi eilen, ja siinä ehdottomaksi suosikiksi nousi hyasintti. Hyvänä kakkosena tuli amaryllis ja kolmanneksi eniten ääniä sai joulutähti. Muita ääniä saaneita olivat jouluruusu, kielo ja tulppaanit. Kiitos kaikille äänestykseen osallistujille! Osallistujien kesken arvotun siemensetin voittaja löytyy Facebookista äänestyskuvan yhteydestä.

Hyasintteja löytyy jälleen meidänkin joulukukka-asetelmistamme. Olin itse asiassa kovasti suunnitellut osallistuvani tänä vuonna joulukukkakurssille, ja ehdin sellaiselle jo ilmoittautuakin, mutta jouduin sitten kuitenkin perumaan menoni ilmaantuneen esteen vuoksi. Niinpä päätin pitää oman joulukukkatyöpajan, johon sain apuriksi kolme iloista pikkutonttua. Lapsemme ovat tottuneet kylvämään mm. hyötykasveja ja kesäkukkia ja ovat myös ruukuttaneet niiden taimia. Joulukukka-asetelmia emme kuitenkaan aiemmin ole tehneet yhdessä. Nyt laitoimme yhdessä sormet multaan ja saimme aikaiseksi kivaa jouluista tunnelmaa, tosin muutaman asetelman lisää aion tehdä vielä tällä viikolla. Tässä muutamia kuvia joulukukkatyöpajamme tuotoksista, pari kuvaa aiempien vuosien kukka-asetelmistamme ja muutama muualtakin kertynyt inspiraatiokuva.:)

Joulukaktus ja vaaleanpunainen hyasintti pääsivät samaan foliolla vuorattuun lasikulhoon. Koristeeksi riittävät hyvin muutama oksapallo ja pienet kuusenkoristepallot. Maljakossa on syksyllä värjäämiäni mustikanvarpuja ja unikon siemenkotia.

Yhden hyasintin juuret puhdistimme mullasta ja pesimme, jonka jälkeen kasvi pääsi maljakkoon käpyjen kanssa. Hyasintti pärjää niin niukalla kastelulla, että tälle on riittänyt se, että olen muutaman päällimmäisen kävyn parin päivän välein poistanut hetkeksi ja suihkauttanut juurille vähän vettä.

Viime vuonna Ultima Thulen -maljakossa oli hyasintteja, puolukanvarpuja, ohotanmarunan kuivuneita kukintoja ja kääpiövuorimännyn havutupsuja.

Parivuotta sitten tulilatva päätyi varsin nopeaan ja helppotekoiseen, mutta silti nättiin asetelmaan.

Viime vuotinen joulutähti-istutukseni on varmasti yksinkertaisin kukka-asetelma, mitä olen tehnyt. Valmista syntyi vain sitaisemalla rusetti ruukun ympärille.

Tämä asetelma on Heikkisen Kukkatarhan Joulumaasta. Jouluruusut ja sypressi on laitettu omiin ruukkuihinsa, mikä on kätevää etenkin, jos kasvien kastelutarve on erilainen.

Myös liljat sopivat jouluasetelmaan. Tässä niiden seurana on erilaisia havuja ja kuivattuja kukintoja.

Lopuksi on siemenarvonnan tulosten aika. Arvonta toteutettiin tälläkin kertaa perinteisenä lappuarvontana, ja onnettarena toimi nyt keskimmäinen lapsemme. Siemensetin voitti Instagramissa arvontaan osallistunut suskioo. Paljon onnea voittajalle!

Kiitos arvontaan osallistuneille!
Iloa ja valoa päivääsi!

18 kommenttia:

 1. Kauniita kukka asetlmia;),Luonnon materiaali aina ykkönen..hiukan hopeaa..ja punaista;)
  Paljon Onnea voittajalle!
  Mukavaa pitkääääää...joulun alus viikkoa! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luonnonmateriaalit ovat tosiaan kauniita. Mukavaa joulunalusaikaa sinullekin!:)

   Poista
 2. Onnea voittajalle!Kauniita kukka-asetelmia!Valitettavasti allergikkona en pysty hyasinttia enkä liljoja kukkina pitämään kodissani,mutta hyasinttiasetelmat muistan lapsuudestani maalla mummulassa.Vanhassa puutalossa ilma vaihtuu enkä muista lapsena niistä kärsineeni vaan muistan vain taivaallisen tuoksun.Omat suosikkini ovat jouluruusu ja amaryllis ja punainen tulppaani.
  Jouluntunnelmaista alus viikkoa!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyasintin tuoksu on tosiaan voimakas. Onneksi kauniita tuoksuttomiakin vaihtoehtoja löytyy. Jouluntunnelmaista viikkoa sinullekin!❤

   Poista
 3. Onnea voittajalle <3 Upeita kukka-asetelmia. Kyllä luonnon materiaaleistakin saa kivaa lisää asetelmiin. Mukavaa joulun odotusta :)

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Valitettavasti arvonta on jo päättynyt. Uusi on kuitenkin pian luvassa.:)

   Poista
 5. Upeat asetelmat.
  Joskus syntyy kaunista helpolla (joulutähti)
  Onnea voittajalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välillä tosiaan valtavan yksinkertainen vaihtoehto on hieno.

   Poista
 6. Toinen toistaan kauniimpia asetelmia.
  Onnea voittajalle!

  VastaaPoista
 7. Voittajalle onnittelut! Kukka-asetelmia on aina kiva katsella ja ihailla! Muistan oman lapsuuteni, kun pikkutyttönä äidin kanssa teimme kukka-asetelmia jouluksi. Eipä ole vieläkään itse tekeminen loppunut! Hyvää joulunalusviikkoa ja mukavia puuhia lasten kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Yhdessä tekeminen on tosiaan ihanaa ja siitä jää varmasti kivat muistot niin itselle kuin lapsillekin. Oikein hyvää joulunalusviikkoa sinullekin!

   Poista
 8. Aivan ihanat jouluasetelmat <3 Onnea voittajalle!Ihanaa Joulun odotusta <3

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...