keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

Kukkasipulihommia (+ arvontamuistutus)

Ostin aivan loppusyksystä alennusmyynnistä puoli-ilmaiseksi kukkasipuleita, jotka ajattelin istuttaa ruukkuihin talven aikana. Istuttaminen kuitenkin venähti, niinkin pitkälle kuin maaliskuun puoliväliin. Kukkasipulit olivat onneksi säilyneet ihan hyvinä paperipussissa autotallissa. Osan sipuleista istutin pieniin ruukkuihin ja toin sisälle. Osa päätyi isommissa ruukuissa kasvihuoneeseen odottamaan kevättä.

Hollanninkurjenmiekkoja 'White Van Vliet' ja sekoitus, kevätkurjenmiekkoja 'Purple Hill', napolinlaukkaa ja laukkasekoitus.

Hollanninkurjenmiekat nousevat kasvihuoneessa.

Kevätkurjenmiekkoja 'Purple Hill' ja erilaisia laukkoja ostin runsaasti, sillä aion kukkimisen jälkeen siirtää ne kukkapenkkeihin ja toivon saavani niistä iloa siellä tulevinakin vuosina. Istutin sipulit ruukkuihin erissä, jotta kukintaa riittäisi nyt keväällä kauemmin. Kuvassa olevat ovat ensimmäisenä istuttamiani ja niissä voisi pian jo odottaa nuppujen ilmestymistä.

Onko sinulla tapana istuttaa kukkasipuleita ruukkuihin tuomaan kevätkukintaa myös sisälle?

Lopuksi muistutan vielä blogissani käynnissä olevasta Pihapiiri-messujen lippuarvonnasta, johon ehtii vielä hyvin osallistua.:)

Kivaa keskiviikkoa!

14 kommenttia:

 1. Täytyy tunnustaa, että ei ole tullut tehtyä ruukkuistutuksia ajatuksena saada keväistä kukintaa myös sisätiloihin. Jonkin asteista saamattomuutta varmaan.
  Kevätkurjenmiekat jo hyvässä kasvussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen yrittänyt aiempina vuosina tähdätä siihen, että ruukkusipulit kukkisivat vasta ulkona, mutta ne ovat aina etuajassa, joten siksikin käytän niitä sisäkukkina.:)

   Poista
 2. Hyvinhän nua näyttää onnistuvan, vaikka aika myähälle istutus jäiki. Osootus siitä, että aina kannattaa kokeella. Muutamana vuatena oon istuttanu, jokku onnistuu, jokku ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina kannattaa tosiaan yrittää. Minulla tulppaanit ovat aina kukkineet ruukussa vähän huonommin kuin kukkapenkissä, joten siksi en enää niitä laita ruukkuun. Laukat ovat aiemmin kukkineet ruukussa kivasti ja tehneet sivusipuleitakin.

   Poista
 3. Hyvältä näyttää.
  Minä olen joskus istuttanut ruukkuun samat sipulit useampana vuonna peräkkäin, kunnes keksin istuttaa sipulit keväällä ulos; jossa ne tuottavat iloa pidempään (ja myöhempään keväällä).
  Kukkasia keskiviikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin siirrän nämä kaikki kukinnan jälkeen kukkapenkkeihin, kunhan kelikin lämpenee. Hyvällä tuurilla ne ilahduttavat sitten ensi vuonnakin. Iloa keskiviikkoosi!

   Poista
 4. Kuistille yleensä aina istutan jotain sipuleita syksyllä. On niin ihanaa, kun alkavat kukkia jo aikaisin kuistin lämmettyä. Kevätkurjenmiekat ovat suosikkejani ruukkusipuleista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei kunnon talvetuspaikkaa näille ole. Kylmää kasvihuonetta olen miettinyt, toimisiko se, ja ajattelin sitä kokeilla ensi syksynä.

   Poista
 5. Monen monituista kertaa on pitänyt istuttaa sipuleita syksyisin myös ruukkuihin, vaan eipä ole tullut tehtyä. Ehkä lupaan nytkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ruukkuihin päätyvät aina myöhäisimmät ale-hankinnat, joille ei enää penkeissä ole tilaa tai maa on jo ostettaessa jäässä.:)

   Poista
 6. Ihana seurata mitä noista nousee ja kukkii! <3
  Aurinkoa viikkoosi!

  VastaaPoista
 7. Syksyn viimeisistä alelaareista tehdyt hankinnat on joskus pakko istuttaa ruukkuihin, jos maa on jo ehtinyt jäätyä liikaa. Muuten en osta sipulikukkia nimenomaan ruukkukasvatusta varten. Hollannin- ja kevätkurjenmiekkoja en ole koskaan kokeillut ruukussa, muita sipulikukkia kylläkin. Tulppaaneita ja ukkolaukkoja aika huonolla menestyksellä, narsissit ovat onnistuneet vaihtelevasti. Krookukset, hyasintit ja helmililjat ovat onnistuneet parhaiten. Ruukuissa kukkivista sipulikukista on kyllä paljon iloa lumen sulamista odotellessa. Aurinkoisia hetkiä takatalven keskelle!

  VastaaPoista
 8. Hienon värinen kevätkurjenmiekka. Hollanninkurjenmiekkoja en ole saanut selviämään pihassa talven yli joten enää edes yritä niitä vaikka ovatkin kovin kauniita. Nyt ostin vain yhden purkin perunanarsisseja ja kaksi purkkia valkoisia helmilijoja. Jälkimmäiset saan jatkamaan elämää puutarhassa mutta perunanarsissit eivät ole koskaan kukkineet purkkielämän jälkeen. Olen ostanut vain valmiina, itse en ole kokeillut kasvattaa sipuleita purkissa.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...