lauantai 13. huhtikuuta 2019

Kasvihuoneen kevättä

Kevät on hiipinyt vihdoin kasvihuoneeseemmekin, jota kävin koristelemassa jo vähän pääsiäistunnelmiin. Tete-narsissit ja kurjenmiekat pääsivät sinne ruukuissa tuomaan väriä ja vihreyttä. Lisäksi tein paksujen harsokerrosten alle ruukkuihin kevään ensimmäiset suorakylvöt lehtisalaatilla ja rukolalla, ja pikkuruisia alkuja mullasta jo pilkistääkin. Päivällä lämpötilat kasvihuoneessa nousevat jo sellaisiksi, että siellä on kiva viettää aikaa vähän kevyemmissäkin vaatteissa kuin pihalla. Nyt kevään edetessä mielessä pyörivät kovasti jo tulevan kesän hyötykasvit, ja monet näistä ovatkin sisällä esikasvatuksessa. Kasvihuoneessa onkin ihana jo istuskella haaveilemassa kesän vehreydestä ja herkkusadosta.

Kun auringonpaisteen lämmössä istuskellessa sulkee silmänsä, voi kuvitella kesän jo olevan täällä.

Katosta roikkuvissa purkeissa on mm. pihlajan, isotuomipihlajan ja kirsikan oksia.

Laukat ja kevätkurjenmiekat kasvattavat piippoja. Illan hämärässä on kiva vielä polttaa kynttilöitä.

Hollanninkurjenmiekat nousevat isoissa ruukuissa.

Meillä kasvihuone on puutarhan kuningatar.

Keittiössä aluksi ilahduttaneet tete-narsissit pääsivät kasvihuoneeseen tuomaan väriä. Korissa tete-narsissien lisäksi laukkaa ja kevätkurjenmiekkoja, jotka vasta kurottelevat kohti valoa.

Meillä puutarhan yleisilme on taas tämä alkuviikon lumisateiden ansiosta. Tänään lumet ovat onneksi taas alkaneet sulaa...

..., joten toivottavasti viikonloppuna tilanne vastaisi enemmän tätä 7.4.2019 otetun kuvan näkymää.

Tähän lopuksi muistutan vielä Pihapiiri-messujen lippuarvonnasta, jonka viimeinen osallistumispäivä on huomenna. Käyhän kurkkaamassa, jos messureissu ystävän kanssa kiinnostaa.:)

Rentouttavaa viikonloppua!

32 kommenttia:

 1. Uskon kyllä, että kasvihuone on kiva omistaa! Mielelläni omistaisin minäkin, mutta minulla sen laittamisessa ei olisi mitään järkeä.

  VastaaPoista
 2. totta Tiiu, kasvihuone on puutarhan paras paikka varhaiskeväällä:)) tääl ei ole ollut lunta enää moneen viikkoon. välillä sataa hieman, mut jo hetkessä taas sulaa pois. kasvihuoneessa olen minäkin puuhastellut viime viikkoina. teimme uuden lämpöpedin, maalattiin puuosat uudelleen ja ikkunatkin sain pestyä sisäpuolelta. eilen laitoin varhaisperunaa ja istukassipuleja. lisäksi kylvin eka satsit retiisiä, porkkanaa, persiljaa, lehtisalaattia, lehtimangoldia ja laitoimpa kokeeksi hieman myös sokerihernettä.
  hyvää viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihania kevättöitä olet jo tehnyt. Meillä kasvihuone pitäisi vielä huuhtaista, vaikka sitä syksyllä siivottiinkin. Se onkin varmaan lähipäivien homma. Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 3. Ihania kuvia keväisestä kasvihuoneestasi!

  Me siirsimme viime syksynä kasvihuoneen purettuna mökille, kun siellä niin paljon olemme. Sitä ei silloin enää saatu koottua. Nyt hieman harmittaa, sillä aikainen kasvuunlähtö ansarissa edesauuttaa sadon valmistumista.

  Mukavaa pääsiäisviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kasvihuone mökillä onkin varmasti ihana juttu. Tsemppiä sen kokoamiseen ja mukavaa pääsiäisviikkoa sinullekin!

   Poista
 4. Ihanaa varmasti jo sisustaa kasvihuonetta. Minä vasta haaveilen tästä ajasta . Vai olet tehnyt jo ensimmäiset kylvöt ja jotain jo pilkistääkin. Hieno juttu. Pääsiäisenä jos pääsisi jo vähän ulkohommia tekemään. Toivottavasti myös siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääset pian sisustamaan kasvihuonetta! Sääennuste lupaa tosiaan upeaa keliä. Me aloittelimme tänään pihatöitä, mutta pääsiäiseksi olisikin jo yksi isompi projekti odottamassa.

   Poista
 5. Kun katselin noita sun kasvihuone kuvia, alkoi aivan käsiä syyhyttämään.
  Minä en vielä tänä ekana vuonna, kun minulla on kasvihuone, uskaltanut yrittää kasvattaa taimia itse, vaan ostan ne valmiina. Jospa sitten ensi keväänä uskaltaisin jo kokeilla kasvattaa itse.
  Oikein aurinkoista lauantaita sinne.
  Tuuppas pitkästä aikaa käymään kylässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Hyviä taimia saa tosiaan valmiina ja esikasvattamista ehtii hyvin kokeilla myöhemminkin. Toivottavasti saat kasvihuoneestasi ensi kesänä hienon sadon! Täytyy yrittää ensi viikolla pistäytyä.:) Aurinkoista pääsiäisviikkoa!

   Poista
 6. Ompa tunnelmallisen näköinen istuskelupaikka. Pihakin alkaa jo hiljalleen paljastua.

  VastaaPoista
 7. Noin kaunis kasvihuone on ilman muuta puutarhan kuningatar. Omani, runsaan viiden neliön kennokasvari ei ole kaunis katsella, mutta lämmintä siellä jo päiväaikaan on. Aurinkoisina päivinä voisi ihan t-paitasillaan kasvarissa istua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between! Kasvihuone tosiaan lämpenee jo hyvin, takki päällä siellä ei enää aurinkoisella kelillä pysty kauaa touhuamaan.

   Poista
 8. Kauniisti olet kasvihuoneen herättänyt kevääseen! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Ihanaa, kun voi jo oleskella kasvihuoneessa. Meillä ei vielä saa edes kasvihuoneen ovea auki. On vielä niin paljon lunta edessä. Mutta eiköhän ne lähiaikoina siitä sula ja pääsee kasvihuoneeseenkin kurkistamaan oikein ovesta :) Meillä siellä ei kyllä voi oleskella. On ihan vaan kasvihuone :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sielläkin lumet sulaisivat nopeasti pois. Meillä lunta on enää lähinnä varjopaikoilla ja kohdissa, joihin sitä on talvella kasattu.

   Poista
 10. Mukavan keväistä tunnelmaa kasvihuoneessa. Tämän päivän lämmin sää sulatti kyllä paljon viime viikolla sataneita lumia. Eiköhän näilläkin korkeuksilla pian lumet sula. Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nopeasti lumet nyt tosiaan sulavat. On tämä vaan niin upeaa aikaa. Kivaa pääsiäisviikkoa!

   Poista
 11. Ihanan viihtyisän näköistä tuolla teidän kasvihuoneessa.
  Voisin antaa sinullekin tittelin "Puutarhan kuningatar" <3
  Mahtavaa iltaa ja huomista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos paljon kauniista sanoistasi!<3 Ihanaa pääsiäisviikkoa!

   Poista
 12. Kasvaris o varmasti jo ihanan lämpööstä. Sonki kätevä paikka kasvattaa sipulikukkia.

  VastaaPoista
 13. I see a lot of snow in your country...here it is also very cold these days.....happy weekend love Ria 💕💕

  VastaaPoista
 14. Kasvihuoneesi on niin ihana. Olisin varmasti siellä kaiken vapaa-aikani joko istumassa ja katselemassa miten pienet taimet kasvaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siellä on kieltämättä kiva käydä istuskekemassa.:)

   Poista
 15. Kasvihuoneessasi on jo kaikki niin hienosti. Meidän on vielä ihan sekaisin talven jäljiltä, mutta kyllä sitä kohta pitää alkaa siivoamaan.
  Ihanaa palmusunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minunkin pitäisi kasvihuone vielä huuhtaista tässä joku päivä. Ihanaa pääsiäisviikkoa!

   Poista
 16. Mukavan keväistä tunnelmaa jo kasvihuoneessa. Toivottavasti lumet lähtevät pian!

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...