torstai 20. huhtikuuta 2023

Taimikuulumisia

Meillä talo alkaa taas täyttyä erilaisista esikasvattamistani taimista. Ensimmäiset kylvöt tein jo tammikuussa ja sen jälkeen seurasivat helmi-, maalis- ja huhtikuun kylvöt. Tammi- ja helmikuiset kylvöni olen jo koulinut, samoin suurimman osan maaliskuisista, joista kuitenkin pari parveketomaattilajiketta, tomatillot, kaalit ja muutamat kesäkukkaköynnökset odottavat vielä koulintaa. Huhtikuiset kylvöni sen sijaan ovat vasta sirkkalehdellä tai itämässä, joten niiden koulinta on vielä edessäpäin.

Koulintaa odottavat pikkutaimet ovat meillä keittiössä, jossa ne ovat paremmin silmän alla. Koulitut taimet taas keräilen kasvihyllyköihin kasvivalojen alle olohuoneeseen, mutta kuvan chilit ja paprikat ovat jälleen muista erillään kodinhoitohuoneessa. Olohuoneessa nimittäin yleensä aina kirvat pääsevät chilien ja paprikoiden kimppuun, mutta täällä taimet ovat säästyneet niiltä.

Myös munakoisot ovat tällä kertaa chilien ja paprikoiden seurana.

Olohuoneessa tällä hyllyllä on mm. laventelia, koruköynnöstä ja tomaatteja.

Tomaatin taimia on yhteensä noin kuusikymmentä, ja niistä riittää hyvin kumpaankin kasvihuoneeseen, terassille ruukkupuutarhaan ja varhain satoa tekeviä lajikkeita myös avomaalle. Myös lapset saavat omaan pikkulavatarhaansa taas muutaman taimen.

Viikonloppuna yritän saada loput koulimista odottavat taimet omiin purkkeihinsa. Ensimmäiset huhtikuun kylvötkin tulevat todennäköisesti viikon sisällä koulintaikään, joten samoissa puuhissa jatkan sitten ensi viikollakin.:)

Kivaa torstaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...