torstai 27. huhtikuuta 2023

Puutarhamme kauneimmat krookukset

Krookuksilla on minulle aivan erityinen merkitys, sillä ne puhkeavat kukkaan keväällä aina ensimmäisenä puutarhassamme. Ne tuovatkin kevään ja aloittavat ihanan kukintakauden, joka jatkuu puutarhassamme aina loppusyksyn pakkasiin asti. Siksi niiden kukinta onkin tosi odotettu asia! Puutarhastamme löytyy krookuksia monesta kohtaa, minkä ansiosta niiden kukintakin kestää kauan, sillä osa paikoista on aurinkoisia, osa varjoisia ja toisilta lumet sulavat myöhemmin kuin toisilta. Tähän postaukseen keräsin tämän hetken kauneimpia krookuksiamme.

Kohopenkin edustalla vaalean- ja tummanvioletit krookuset kukkivat nurmikolla.

Samoja krookuksia löytyy Kohopenkin toiselta laidalta.

Porraspenkin ylin porras ja taustalla näkyvän Kohopenkin edusta on varattu krookuksille. Kuusenhavuilla peitän edelleen krookukset yöksi, jotteivät ne joutuisi jänisten suihin.

Porraspenkin ylimmällä portaalla kasvaa erivärisiä krookuksia. Keltaiset krookukset puhkeavat kukkaan vähän myöhemmin kuin violetit ja valkeat.

Tämä violetti-valkoraidallinen krookus 'Pickwick' on erittäin kaunis.

Myös tämä valkoinen krookus 'Jeanne d'Arc' kukkii Porraspenkissä. Sen kukat ovat vähän suuremmat kuin Porraspenkin muiden krookuslajikkeiden.

Pisaran värimaailma on pastellisempi kuin Porraspenkin.

Sieltä löytyy valkoisia,...

... vaaleanliloja ja vaaleankeltaisia krookuksia.

Pisaran yleisilmettä. Osa krookuksista on vasta kasvattelemassa nuppujaan ja perennojen varretkin minulla on vielä silppuamatta, sillä Pisarasta lumet sulivat aivan äskettäin.Etupihalla Vehreän Keitaan reunassa kirkkaanvärisenä loistava krookussekoitus puhkesi kukkaan tällä viikolla. Alueen toisessa reunassa krookukset ovat vasta nousemassa.

Kauniita kevätpäiviä!

2 kommenttia:

  1. Krookusryhmäsi näyttävätkin niin iloiselta joukolta, että ei mikään ihme, että ovat merkittäviä kevään tuojia!

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...