tiistai 11. huhtikuuta 2023

Ihan kohta kukkii meilläkin!

Olimme pääsiäisen reissussa, jonne lähtiessämme pihamme oli vielä lumen peitossa. Eilen palatessamme kotiin puutarhassamme odotti minua kuitenkin ihana yllätys, nimittäin jo satoja piippoja ja myös ensimmäisiä kevätkukkijoiden nuppuja! Lunta meillä toki on paikoin vielä runsaasti, mutta kohopenkit ja luonnonkivien vierustat ovat jo sulat. Nyt tälle viikolle on luvattu niin lämpimiä päiviä, että jos ennusteet tosiaan pitävät paikkansa, lumet hupenevat varmasti nopeasti. Vihdoinkin ihana kevät on taas täällä! Tästä alkavat taas päivittäiset, jännittävät puutarhakierrokseni, sillä joka päivä on ihan pakko käydä kurkkimassa ja ihastelemassa, mitä kaikkea uutta onkaan ehtinyt taaas maasta nousta tai puhjeta kukkaan.:)

Kevään ensimmäiset krookukset kasvattelevat nuppujaan nurmikolla nuotiopaikan luona. Niiden nuput auennevat ihan lähipäivinä.

Kasvihuoneen ja lavatarhan edustalla oleva Pisarakin on jo osin sula luonnonkivireunuksensa ansiosta. Siellä vihertävät sammalleimujen lisäksi krookuksien piipot.

Liljarinteen etureuna on myös sulanut ja sitä täplittävät lukuisat tulppaanien piipot.

Tulppaanien piippoja löytyy myös Kohopenkistä,...

... jonka edustalla kukkivat pian krookukset.

O-penkki ja Tähdenlennon polkukin ovat jo osin vapautuneet lumista. O-penkissä näkyy jo mm. kasvitieteellisten tulppaanien piippoja.

Liljarinteessä nousevat narsissien ja skillojen piipot.

O-penkin edessä olevasta Kolmiopenkistäkin pilkistelee jo runsaasti tulppaanien piippoja.

Kauniita kevätpäiviä!

2 kommenttia:

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...