perjantai 13. tammikuuta 2023

Puutarhan kirjavalehtiset kaunottaret, osa 1/3

Tykkään siitä, että puutarhasta löytyy monenlaisia, erilaisia katseenvangitsijoita. Näitä voivat olla upeat kukkijat tai vaikkapa itse tehdyt pajutyöt, askartelut tai nikkaroinnit. Myös sammal, kivet, oksat, kannot ja karahkat ovat puutarhassa kaunista katseltavaa, ja niistä olenkin postaillut jo aiemmin. Lisäksi katseenvangitsijoina voivat toimia komealehtiset kasvit, jotka tuovat hauskaa, kaivattua vaihtelua istutusalueisiin, mutta voivat kasvaa myös hienoina yksittäiskasveina. Näistä komealehtisistä kasveista ensimmäiseksi on vuorossa lyhyt postaussarja kirjavalehtisten kaunottarien osalta. Tässäpä meidän puutarhamme kauneimpia kirjavalehtisiä kasveja!

Hopeatäpläpeippi 'Beacon Silver' on kaunislehtinen kasvi, jota alunperin istutin kuvan Kohopenkkiin, mutta olen siirtänyt sitä myös mm. Tähdenlennon polulle.

 

Keltapeipin lehdet muistuttavat hopeatäpläpeipin lehtiä, mutta eivät ole ihan yhtä hopeanhohtoiset. Keltapeippi rönsyilee Kolmiopenkin reunuskasvina mm. varjoyrtin kaverina.

Kameleonttilehti 'Chameleon' on upea ilmestys kellanvihreäkirjavine lehtineen, joiden reunoilta löytyy myös aavistus punaista.

Kameleonttilehti kasvaa Liljarinteen alaosassa värimintun 'Blaustrumpf' edessä.

Komeamaksaruoho 'Frosty Morn' on tämän hetken lempimaksaruohoni nimenomaan kauniinkirjavien lehtiensä ansiosta.

Komeamaksaruoho 'Frosty Morn'

Kirjavalehtinen nurmiajuruoho 'Foxley' kasvaa Kivikkolaaksossa.

Laikkukirjokanukka 'Elegantissima' on helppohoitoinen kaunotar, jota nykyisin muotoilen pallomaiseksi.

Päivänsilmä 'Variegata' kuuluu uusimpiin kirjavalehtisiin löytöihini. Se ei ehtinyt viime syksynä puutarhassamme kukkaan, mutta sen lehtien koristearvo on niin suuri, ettei kukkimatta jääminenkään haittaa.


Minkälaisia kirjavalehtisiä kaunottaria sinun puutarhastasi löytyy?

Ihanaa alkavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...