torstai 26. tammikuuta 2023

Pihabongaus 2023

Tänä viikonloppuna järjestetään taas Suomen suurin lintutapahtuma, Pihabongaus, jossa lintuja tarkkaillaan tunnin ajan esimerkiksi omalla pihalla ja havainnot kirjataan tapahtuman internetsivuille. Tapahtuman myötä saadaan kerättyä tärkeää tietoa Suomen talvisista linnuista ja sen toivotaan myös innostavan ihmisiä lintujen tarkkailuun ja lähiluonnon pariin. Meillä on ollut tapana osallistua lasten kanssa Pihabongaukseen vuosittain, ja siitä onkin tullut hauska, koko perheen yhteinen perinne.

Hömö- ja kuusitiainen lintulaudalla

Tänä talvena pihallamme on vieraillut hyvin samoja lintujalajeja kuin aiempinakin vuosina. Tali-, sini- ja hömötiaiset käyvät säännöllisesti syömässä, samoin muutama kuusitiainen. Myös pikkuvarpuset kuuluvat pihamme vakiovieraisiin. Lisäksi harakoita pihallamme näyttäytyy päivittäin. Tilhiä ei vielä tänä talvena ole näkynyt, mutta jospa nekin tulisivat vielä jossain vaiheessa vierailulle.

Jos pihapiirin lintujen tarkkailu kiinnostaa, osallistu ihmeessä sinäkin tähän ihanaan tapahtumaan joko tämän viikon lauantaina tai sunnuntaina!

Kaikkea hyvää loppuviikkoon!

4 kommenttia:

 1. Vau, yhteispotretti kahdesta harvinaistuneesta tiaisesta, mahtava!
  Mukavaa pihabongausta sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Ihana kuva. Minäkin ruokin lintuja ja olen bongannut muutaman hömötiaisen. Se on aika harvinainen täälläpäin nykyisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meilläkin hömötiaisia käy vain muutamia.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...