torstai 18. elokuuta 2022

Oman puutarhan herkkuja

Elokuun aikana puutarhamme on tarjonnut taas ihania herkkuja moneen lähtöön. Muun muassa kesäkurpitsaa ja parsakaalia on riittänyt runsaasti ja niitä molempia olemme käyttäneet lähes päivittäin. Myös ilmasipuli on ollut meillä ahkerassa käytössä. Silpoydinherneitä olemme syöneet niin välipalana kuin piknikeillä, ja vaikka kylvin niitä tänä kesänä taas enemmän kuin edellisvuonna, ei niitä siltikään riitä esimerkiksi pakastimeen talven varalle. Ensi vuonna aionkin oman pihan naposteluherneiden lisäksi kylvää niitä mökkimetsäpalstallemme niitä kunnon rivin. Kirsikat tekivät jälleen hyvän sadon. Omenat sen sijaan ovat paljolti pihlajanmarjakoin vaurioittamia, ja niistä suurimman osan veimmekin mehustamolle, josta saamme taas herkullista omenamehua loppukesän ja syksyn iloksi.

Paprikaa 'Patio Red' ja 'Mini Bell', ilmasipulia ja kesäkurpitsaa 'Diamant' F1. Paprikat ja chilit ovat tänä kesänä tehneet hyvää satoa ulkona kasvihuoneen sivustalla.

Silpoydinherneitä 'Kelvedon Wonder'

Parsakaali 'Premium Crop', kasvihuonekurkku 'Iznik', kesäkurpitsa 'Diamant' F1, ilmasipulia ja basilikaa

Parsakaalia 'Miranda', ilmasipulia, kesäkurpitsa 'Diamant' F1, sokeriherneitä 'Norli'

Parsakaali 'Premium Crop', ilmasipulia, kesäkurpitsa 'Diamant' F1 ja punajuurien 'Egyptiläinen Litteänpyöreä' ja 'Cylindra' harvennustaimia

Kirsikkapuista 'Latvian Matala' teki jälleen hyvän sadon ja suklaakirsikka 'Chokoladnaja' taas pikkuisen enemmän marjoja kuin viime kesänä. Kirsikkapuu 'Sikkolan Kuulasmarja' teki vihdoin ensimmäiset kirsikkansa.

Omenoita lähdössä mehustamolle. Vanhat mansikkalaatikot olemme viime vuosina säästäneet omenoiden keräämistä varten. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä tähän mehustuspalveluun, sillä pastöroidut mehut säilyvät ongelmitta huoneenlämmössä seuraavaan kesään (tosin meillä ne kuluvat jo loppukesän ja syksyn aikana) ja itsellämme ei aika riitä ainakaan tällä hetkellä vastaavasti säilyvän omenamehun tekemiseen.


Minkälaista satoa sinä olet saanut puutarhastasi? 

Kaunista loppuviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...