perjantai 19. elokuuta 2022

Esittelyssä Vihertunneli

Yksi tämän kesän puutarhaprojekteistamme on ollut Vihertunnelin alue tontin toiselle laidalle. Olen sen kuulumisia lyhyesti muissa postauksissani sivunnut, mutta nyt alueen valmistuttua, ajattelin esitellä sen vihdoin tarkemmin. Vihertunnelissa kiipeilevät kiinanlaikkuköynnökset, jotka ovat jo useita vuosia vanhoja ja tekevät jo myös satoa. Niiden köynnösseinän muutimme tunnelin muotoon, jonka myötä myös hedelmien korjaamien on aiempaa helpompaa. Alueen halki tein askelpolun luonnonkivistä, joiden ympärillä kasvaa erilaisia ajuruohoja ja kaunokaista. Tässäpä muutamia kuvia Vihertunnelimme alueesta!

Vihertunnelin toinen pääty tulee oikealla näkyvän Porraspenkin yläosan luo. Askelkivet johdattavat kulkijan tunnelille.

Tunneli kokonaisuudessaan rinteen yläosasta katsottuna. Tunnelin seinällä on ikkuna, josta myöhemmin köynnösten kasvettua jää myös kurkistusaukko puutarhaan.

Näkymää ikkunasta puutarhaan. Etualalla vasemmalla kukkii mustilanhortensia.

Köynnöstunnelin toisessa päässä riippuvat tekemäni pajulyhdyt.

Tunnelia toisen sisäänkäynnin luota. Yläosan ajuruohot ja kaunokaiset istutin jo alkukesällä ja ne ovatkin kotiutuneet ja rehevöityneet mukavasti. Tämä pääty sai kasvinsa sen sijaan vasta muutama viikko sitten.

Tässä Vihertunnelin seutua vielä Porraspenkin vierestä katsottuna

 

Vihertunnelin viereen tein myös pari uutta, pikkuista istutusaluetta, joista postailen lähiaikoina vielä erikseen kasvilistojen kera.

Tunnelmallista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...