lauantai 6. elokuuta 2022

Heinäkuun loppupuolen puutarhapuuhia

Heinäkuun loppupuolella saimme mukavasti valmiiksi tälle kesälle suunniteltuja puutarhaprojektejamme. Nuotiopaikkamme sai hauskat lyhdyt valaisemaan hämärtyviä iltoja. Niiden tekemisestä on jatkossa vielä luvassa oma postauksensa videon ja kuvien kera. Metsäpuutarhan hiekka-alueelle vaihdoimme uuden hiekan, joka on vähän karkeampaa kuin edellinen. Aiempi hiekka oli nimittäin liian hienoa ja pakkaantui sateen myötä niin kovaksi, ettei siihen saanut tehtyä kunnon kuvioita. Tämä uusi hiekka on minusta myös kauniimman väristä punaiseen vivahtavine sävyineen, jotka muuttuvat kosteuden mukaan.

Metsäpuutarhan pieni hiekka-alue sai uuden hiekan. Oikealla kukkii kuutamohortensia.

Vihertunnelin aluekin alkaa nyt olla tehty. Tunnelin seinillä ja katolla kiipeilevät kiinanlaikkuköynnökset ja luonnonkivinen askelpolku johtaa tunnelin läpi. Tästä alueesta on lähiaikoina luvassa vielä ihan oma esittelypostauksensa.

Vihertunnelin läpi johdattaa luonnonkivinen askelpolku.

Kesäkeittiön patio taas valmistui siihen vaiheeseen, mihin se oli tälle kesälle suunniteltukin. Todennäköisesti sitten ensi vuoteen jää työskentelytason yms. tekeminen, ellemme loppukesän tai syksyn aikana innostu sitäkin nikkaroimaan.

Kesäkeittiön alue etenee vähitellen. Patio on nyt valmiina ja myöhemmin sille on tarkoitus rakentaa mm. työskentelutasot ja siirtää grillauspaikkakin sinne.

Osa tämän kesän puutarhaprojekteista on vasta edessä, sillä huomisen Avoimet Puutarhat -tapahtuman jälkeen olemme suunnitelleet aloittavamme mm. pienen maakellarin tekemisen ja Sydänpolun alueen muutostyöt. Palailenkin näiden etenemiseen sitten jatkossa!:) 

Ihanaa kesäviikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...