torstai 16. toukokuuta 2019

Toukokuun kylvöt

Kevään aikana esikasvatukseen päässeitä kasveja on meille kertynyt jo aikamoinen joukko. Viimeiset niistä kylvin toukokuun ensimmäisellä viikolla, ja ne kaikki ovat hyvässä kasvussa. Itse asiassa minun pitäisi koulia ne aivan lähipäivinä. Tein myös jo muutamia suorakylvöjä istutuslaatikoihin hallaharsojen alle, mutta niistä postailen erikseen myöhemmin. 

Minulla papujen saaminen kunnon kasvuun on ollut aiempina vuosina haasteellista, ja vaikka olen mitä yrittänyt, ovat taimet olleet alusta alkaen vähän kitukasvuisia ja satoa on riittänyt lähinnä maisteluun. Niinpä päätin tänä vuonna laittaa kaikki pavut esikasvatukseen ja istuttaa taimet ulos ilmojen lämmettyä. Näin vankkoja pavun taimia minulla ei ole koskaan ennen ollutkaan, joten saa nähdä, jatkuisiko kasvu istutuslaatikoissakin yhtä hyvänä.
  
Vasemmalla kurpitsoja, oikealla papuja.

Tässä vielä lista toukokuun kylvöistäni:
- avomaankurkku 'Beth Alpha' ja 'Rhensk Druv'
- kurpitsa 'Big Max' ja 'Eso' 
- patty pan -kurpitsa 'Sunburst' F1
- jättikurpitsa 'New England Pie'
- kesäkurpitsa 'Diamant' F1
- myskikurpitsa
- lanttu 'Wilhelmsburger'
- pensaspapu 'Processor', 'Safari' ja nimetön 
- salkopapu 'Neckargold'
- ruusupapu 'Firestorm'
- härkäpapu 'Triple White'

Tässä lisäksi linkit aiempien kuukausien kevätkylvöihini:

Kylvitkö/kylvätkö sinä toukokuussa vielä jotakin esikasvatukseen? Entä oletko jo tehnyt suorakylvöjä?
 
Kauniita kevätpäiviä!

22 kommenttia:

 1. Siellä on kylvöt jo pitkällä. Täällä kevät meni opiskelujen parissa ja kun sain ne suoritettua, tuli aika vaan olla. Joten, kasvatukset ovat hieman jääneet ja ne vähäiset mitä laitoimme nuukahtivat. Joten, katsotaan mitä saadaan vielä aikaan ja loput ostetaan!
  Aurinkoista torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi vielä hyvin ehtii kasvattaakin monia kasveja ja hyviä taimia saa valmiinakin. Aurinkoista viikkoa!

   Poista
 2. Esikasvatukseen laitoin myös papuja (venähtivät hetkessä todella pitkiksi!), kesä- ja myskikurpitsaa, auringonkukkia ja köynnöskrasseja. Lavaan kylvin reippaasti jo vissiin vapun aikoihin retiisiä ja härkäpapua ja hieman myöhemmin salaattia. Niillä olen pitänyt harsoa öisin päällä. Nyt näyttää ennuste sen verran lämpimämpiä öitä jo, että harkitsen myös herneiden suorakylvöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin herneet ovat jo lavassa itämässä. Mangoldia ja punajuurta pitäisi vielä ainakin laittaa. Ihania kylvöjä olet tehnyt!

   Poista
 3. Toukokussa olen kylvänyt ainoastaan joitakin härkäpapuja, yhden kesä-, myski- ja patty pan -kurpitsan. Olisin mieluusti esikasvattanut muitakin papuja sekä ruusupapuja, mutta tila ei vaan millään riitä. Harkitsin jo, että istutan taimella olevat härkäpavut ja osan perennantaimista maahan, jotta saan lisää tilaa vielä viimeisille esikasvatuksille. Mukavaa loppuviikkoa taimien parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä vein kaksi pienoiskasvihuonetta ulos ja siirsin niihin kaikki ne taimet, jotka eivät ole menossa kasvihuoneeseen. Harson kanssa ovat pärjänneet hyvin ja sisällä mahtui tekemään lisää kylvöjä.:) Mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 4. Sinulla on kyllä uskomattoman hienot omat kylvöt. Nostan hattua!

  VastaaPoista
 5. Hyvältä näyttää.
  Onnea vaan.

  VastaaPoista
 6. Kovasti oot kylyvöksiä tehny. Tarhurin kiireisenä pittää!

  VastaaPoista
 7. Ihailen tosi paljon niitä, jotka jaksaa esikasvattaa. Mulla ne on menneet aina niin mönkään, että teen vaan suorakylvöjä ja niitäkin laiskanlaisesti. Pitäisikin viikonloppuna ryhdistäytyä. Ainakin salaattia ja pioniunikkoa olisi tulossa.
  Onpa tanakat nuo papusi, niistä tulee varmaan kunnon kasvustot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pavut ovat tosiaan nyt oikein lupaavan näköiset. Suorakylvöt ovat näppärä tapa helpottaa kevätkiireitä, minäkin suorakylvän mahdollisimman paljon kasvatettavistani.

   Poista
 8. Paljon olet ennättänyt tehdä.
  Sinulla on tukevat taimet.
  Meillä kevät tulee sen verran aikaisin, että toukuussa kylvän vain suoraan avomaalle ja peitän kylvökset harsoilla.
  Oikein hyvää viikonloppua sinulle ja läheisillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä toukokuu on ollut niin lämmin, että minäkin rohkenin jo harson alle laittaa istutuslaatikoihin siemeniä pari viikkoa sitten. Suorakylvöt ovat kyllä paljon vaivattomampia kuin esikasvatus. Hyvää alkanutta viikkoa sinulle!

   Poista
 9. Bonito reportaje. Buen fin de semana

  VastaaPoista
 10. huhtikuussa alkanut lämmin kausi kuivasi ja lämmitti lavat niin aikaisin, et olen tehnyt poikkeuksellisesti suorakylvöjä jo näin aikaisin mm. ruusupapua, pensaspapua ja krassia, mitkä tavallisesti olen esikasvattanut toukokuun alusta lukien. varmuuden vuoksi laitoin kuitenkin myös esikasvatukseen niitä. kurkut ja kesäkurpitsat esikasvata, istutan ne varmaan ensiviikolla, jos lämmin jatkuu. kukkapuolella esikasvatuksessa tuoksuherneet, kaikki muut suorakylvin eilen. kasvihuoneesta saimme tänään ekat retiisit maisteltavaksi, nam:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania suorakylvöjä ja esikasvatuksia! Meilläkin on kasvihuoneessa retiisiä tulossa, lähipäivinä ehkä maistellaan ensimmäiset.:)

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...