tiistai 28. toukokuuta 2019

Kirjaesittely: Puutarhatuliaisia – Ulkomailta ideoita omaan pihaan

Esittelykappale saatu arvioitavaksi blogin kautta.
Sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *-merkillä.

Puutarhaharrastukseen sisältyy usein erilaisissa puutarhoissa kiertely niin kotimaassa kuin mahdollisesti ulkomaillakin, ja uusien ideoiden ja inspiraation etsiminen niistä omaa puutarhaa ajatellen. Sain *Reuna Kustantamo ja kirjakauppa Oy:lta arvostelukappaleen keväällä ilmestyneestä kirjasta, Puutarhatuliaisia – Ulkomailta ideoita omaan pihaan (Merja Naroma, 2019, *Reuna Kustantamo ja kirjakauppa Oy, 138 sivua). Lämmin kiitos Reunalle kirjasta!Kirjassa esitellään puutarhoja ulkomailta ja kerrotaan vinkkejä, miten vastaavanlaista tunnelmaa voisi saada omaan pihaan täällä Pohjolassa huomioiden mm. kasvivalinnat ja materiaalien uudenlaisen käytön. Kirjassa näytetään myös, kuinka esimerkkipuutarhoista saatuja ideoita on toteutettu Suomessa. Ennen- ja jälkeen-kuvat muutoksen kohteena olleesta alueesta tai pihasta ovat erittäin havainnollisia. Puutarhaideoita kirjaan on kerätty mm. Italiasta, Iso-Britanniasta, Ranskasta, Keniasta ja Espanjasta. 

Kirja sisältää erittäin paljon upeita, värikkäitä kuvia, jotka ovat riittävän suuria puutarhojen yksityiskohtienkin tarkasteluun.

Pienet ideat -laatikoihin on kerätty lyhyesti vinkkejä käsiteltävän puutarhan tyyliin liittyen. Ennen- ja jälkeen-kuvia on aina hauska katsella, sillä niistä muutoksen laajuuden hahmottaa parhaiten.

Kaiken kaikkiaan Puutarhatuliaisia – Ulkomailta ideoita omaan pihaan lunastaa nimeensä sisältyvän lupauksen, sillä kirjan avulla voi todellakin saada vinkkejä vähän eksoottisemmankin tunnelman luomiseen omaan puutarhaan. Ainakin itse tykkään matkoilla kiertää puutarhakohteita ja kerätä niistä vaikutteita, joten kirjan avulla hieman vastaavanlainen ideoiden keruu onnistuu kotisohvallakin.
 
Mukavaa tiistaita!

8 kommenttia:

 1. Kuullostaa mielenkiintoiselta tuo kirja. Nuo muutokset ovat aina kivoja seurata.
  Leppoisaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Tällaista kirjaa olen kaivannut.
  Tähän asti ideat ovat tulleet matkoilta valokuvina. Eikä niitä pysty aina toteuttamaan.
  Ihanaa tätä viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lomamatkan puutarhaideoiden soveltamiseen Suomen oloissa voi tosiaan olla haastavaa, ja kirjasta on kyllä apua siihen. Ihanaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 3. Tosi mielenkiintoinen kirja ja täytyykin varata kirjastosta.Inspiroivat kirjat ovat minun lemppareitani:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän kirjoista, joista saa uusia ideoita puutarhaan.:)

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...