lauantai 30. maaliskuuta 2019

Puutarhavierailulla: Jardín Botánico Molino de Inca, Torremolinos, Espanja, osa 4/5

Olen nyt maaliskuun aikana postaillut jo muutaman kerran upeasta kasvitieteellisestä puutarhasta, Jardín Botánico Molino de Incasta, jossa vierailimme helmikuussa. Viime postauksessa mainitsin tämän olevan sarjan viimeinen postaus, mutta käytyäni myöhemmin kuvia läpi, huomasin niitä olevan jäljellä kuitenkin sen verran paljon, että ne on parempi jakaa kahteen postaukseen. Niinpä ensi viikollakin palailen vielä puutarhan tunnelmiin. Näissä kahdessa viimeisessä osassa kuvia on erityisesti puutarhan vesiaiheista ja luonnonkivikokonaisuuksista. Tervetuloa nojatuolimatkalle!:)

Puutarhan sijainti rinteessä tarjoaa mahdollisuuden monien puutarhan rakenteiden ihasteluun myös ylhäältä päin. Kolibrikukat kukkivat runsaasti.

Virtaavan veden solina rauhoittaa. Puiden alustat on kauniisti katettu kivillä, ja vastarannan vehreys tuo kivaa kontrastia näkymään. Tähtisilmät kukkivat alatasolla.

Sama paikka alatasolta kuvattuna. Levähdyspaikat ovat kauniita ja puutarhan tyyliin sopivia.

Aiemmissa postauksissa esittelin puutarhan kulkuväylien vieressä kulkevia pieniä "vesirännejä". Ne yhtyvät aina suuremmiksi, ja lopulta vesi johdetaan esimerkiksi tähän puutarhapuroon, joka virtaa rinnettä alas edelleen kohti suurempia vesiaiheita.

Puro kiemurtelee puiden taakse.

Vaikka helmikuussa kevät oli vasta alkamaisillaan, riitti puutarhassa myös vehreyttä ja runsautta.

Pensaslabyrintin keskellä kasvaa vanha puu.

Tässä yksi lukuisista levähdyspaikoista. Heinät tuovat pehmeyttä maisemaan.

Aurinkoisia maaliskuun viimeisiä päiviä!

16 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia ja kuvakulmia Jardín Botánico Molino de Incasta. Kiitos Tiiu!
  Saanko esittää toivomuksen? Jos sinulla on lisää kuvia noista mahtavista heinistä, näkisin mielelläni seuraavassa postauksessa yhden.
  Hyvää viikonloppua, kesäaikaa, ja huhtikuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä katson, jos heinät näkyisivät jossain kuvassa paremmin.:) Hyvää huhtikuun alkua sinullekin!

   Poista
 2. Kivoja kuvia kasvitieteellisestä puutarhasta. Nuo kivireunuksiset vesipurot ovat hienoja samoin, kuin pensaslabyrintit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo vesipurot ovat minustakin oikein hienoja ja lisäksi hyödyllisiäkin kerätessään veden talteen.

   Poista
 3. Kauniita vehreitä näkymiä! Mielettömän kokoiset peikonlehdet - jos nyt niitä ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peikonlehtiä ne tosiaan muistuttavat kovasti. Harmillisesti minulla ei niiden nimikyltistä ole kuvaa, josta asian voisi varmistaa.

   Poista
 4. Tuollahan pitää lähteä käymään seuraavalla reissulla, vaikuttaa kivalta kohteelta.

  Se on kyllä huikeaa, miten kasvit kasvavat luontaisesti oikeassa paikassa. Meidänkin talon bougainvilleaa pitää vuosittain kurittaa sahan kanssa. Hibiscus kasvaa metrisenä puskana ja lyijykukka on ihan rikkaruohona, täällä Suomessa niitä yrittää pitää hengissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti pistäytyä, jos tuollapäin olet liikkeellä.:) Olet ihan oikeassa, on mahtava nähdä, miten upeita kasvit voivat olla luontaisissa olosuhteissaan.

   Poista
 5. Ihan samaa aattelin kuin hirnakka, tuo täytyy laittaa matkakohdelistalle ja käydä ite kattomassa! Nuo kivipurot on ihan mun näkösiä.
  Mun blogista löytyy arvonta liittyen kevätmessuihin, käykääpä osallistumassa. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykästyin noihin kivipuroihin. Meillä on rinnetontti, ja olisipa aivan mahtavaa, jos jotain samantyylistä saisin joskus tänne. Kiitos arvontavinkistä, mutta jätän tällä kertaa väliin, sillä messut sattuvat tällä kertaa itselleni huonolle ajankohdalle.

   Poista
 6. Have a Nice sunday ....love Ria 💕

  VastaaPoista
 7. Kiitos tästä nojatuolimatkasta :) Upeita nuo vesiaiheet. Onko puutarha rinteessä? Ainakin siltä vaikuttaa, kun alaspäin kulkevia puroja on paljon.

  VastaaPoista
 8. Olen käynyt Torremolinoksessa 30 vuotta sitten (onks siitä niin kauan!) ja eipä tullut edes mieleen katsella olisiko puutarhoja. Todella kaunis. Nykyisin olisi Espanjan matkat vähän erilaisia kuin nuorena tyttönä. Kiitos kauniista kuvista.

  Ihanaa huhtikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on minustakin tosi kaunis paikka ja monta muutakin kivaa puutarhaa löysimme tuolta lähiseudulta. Ihanaa huhtikuuta sinullekin!

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...