maanantai 25. maaliskuuta 2019

Maaliskuun kylvöt

Aloitin kevätkylvöt jo tammikuussa, mutta sekä se että helmikuu olivat kuitenkin kylvöjen suhteen vielä melko rauhallista aikaa. Maaliskuussa kylvettävää sen sijaan riitti jo yllin kyllin, ja sama linja jatkuu ensi kuussa. Lähes kaikki maaliskuun kylvöni ovat jo itäneet ja osan olen koulinutkin. Kuitenkin esimerkiksi hopeavillakko, kesäleimu ja pihvitomaatti 'Mortage Lifter' antavat edelleen odottaa kasvuunlähtöään. Hopeavillakko ei minulla itänyt viime vuonnakaan useista kylvöeristä huolimatta, ja jos se ei nyt lähde kasvuun, en sitä enää kylvä jatkossa. Gojimarjan, marjasavikan ja karhunlaukan kylvin vasta reilu viikko sitten, eikä niidenkään purkeissa näy vielä kasvua. Karhunlaukka on tosin siirtymässä kylmäkäsittelyyn viikonloppuna, joten se tuskin lähiaikoina vielä itääkään. Tässäpä listausta maaliskuun kylvöistäni:

Vasemmalla mm. isotsinnia 'Graffiti' ja sen edessä sini-ikiviuhko, oikealla tomaatteja.

Hyötykasvit:
- pihvitomaatti 'Mortage Lifter'
- marjatomaatti
- pensastomaatti
- amppelitomaatti 'Romello'
- kirsikkatomaatti 'Estonian Yellow Cherry', 'Gardener´s Delight', 'Supersweet 100' F1, 'Sweet Million' F1, 'Tiny Tim', 'Red Cherry', 'Indigo Blue Berries'
- kasvihuonetomaatti 'Golden Sunrise', ' Black Crimea', 'Tigerella', 'Roma', 'Indigo Apple' ja 'Moneymaker'
- gojimarja
- marjasavikka
- karhunlaukka
- tomatillo 'Purple'
- keräkaali 'Ditmarsker'
- punakaali 'Rotkopf''
- kukkakaali 'Erfurter'
- pinaattikiinankaali 'Summer Breeze'

Purppurarevonhännän taimet ovat kauniin väriset. Taustalla vihertävät isosamettikukka 'Vanilla' F1:n taimet.

Kesäkukat:
- sini-ikiviuhko, sekoitus
- isotsinnia 'Graffiti'
- Marylandin tsinnia 'Zahara Sunburst'
- kirjosalvia
- ahkeraliisa, sekoitus
- koruköynnös
- hopeavillakko
- kesäleimu 'Nana Compacta Beauty'
- aitoelämänlanka, sekoitus
- tiibetinkoirankieli
- leijonankita, sekoitus
- purppurarevonhäntä
- kirjorevonhäntä 'Molten Fire'
- petunia v.pun-valk.
- petunia 'Night Sky'
- petunia viol. kerrottu
- petunia, sekoitus
- riippapetunia, sekoitus
- isosamettikukka 'Vanilla' F1


Teitkö sinä kylvöjä maaliskuussa? Jos teit, mitä kylvit ja miten ne ovat lähteneet kasvuun?

Mukavaa maaliskuun viimeistä viikkoa!

30 kommenttia:

 1. Valtava määrä eri lajeja sinulla esikasvatuksessa! Kylvätkö koko pussillisen vai rajatun määrän siemeniä / pussi? Aurinkoista ja keväistä viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päivi! En kylvä koko pussillista kerralla, vaan ainoastaan tarvitsemani määrän + muutaman ylimääräisen sen varalta, jos kaikki eivät idäkään tai joku kuolee taimikasvatuksen aikana. Esim. tomaatteja ja chilejä kylvän vain neljä siementä kutakin, kesäkukkia n. 10 siementä/lajike. Aurinkoista ja keväistä viikkoa sinullekin!

   Poista
 2. Kylvöt hyvällä mallilla :) Tuo hopeavillakko on ilmeisesti hankala. Olen kokoillut kylvää sitä jo 2 kertaa, eikä kumpikaan ole itänyt. Tarvisikohan se kylmäkäsittelyn tai jotain? Onneksi sen talvettaminen on helppoa, joten minulla on kellarissa vielä viime vuonna ostetut talvehtimissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin tuo hopeavillakko alkaa tuntua mahdottomalta esikasvattaa. Taidan ostaa sitä valmiina ja kokeilla tuota talvetusta. Kiitos vinkistä!

   Poista
 3. Olet ollut ahkerana. On sinulla suuri määrä lajeja.
  Minä sain vasta viime viikolla siemenet multaan, mutta usko niiden suhteen on vahva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lajeja tosiaan kertyy, kun on niin paljon uutta, ihanaa kokeiltavaa.:) Onnea kylvöillesi!

   Poista
 4. Minä olen seuraillut, miten paprikan taimet kasvavat ohi aiemmin itäneistä miniluumutomaatin taimista. Mietin jo, että onko tomaatintaimissani tai niiden kasvuoloissa jotain vikaa. Mutta nyt kun katson sinun tomaatintaimiasi, niin ihan samanlaisilta näyttävät. Omani ovat vain pikkuisen jäljessä eli vasta kasvattavat ensimmäisiä oikeita lehtiä sirkkalehtien jälkeen. Ehkä tomaatintaimet vaan ovat erilaisia pienenä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin osa paprikoista ja chileistä kasvoi nopeasti, osa taas on hidaskasvuisia. Tomaateissakin näyttää olevan samalla lailla. Ainakin itselläni kirsikkatomaatit näyttävät kasvavan hitaammin kuin kasvihuonetomaatit.

   Poista
  2. Se varmaan selittääkin asian. Paprikat on jotain amerikan ihmeitä, lajike on "California Wonder", joten todennäköisesti niistä tulee suuria. Sen sijaan miniluumutomaatit ovat espanjalaisen tomaattirasian tomaateista kasvatettuja. Varmaan tuo minilaji kasvaa hitaammin kuin normaalit, isot tomaatit. =)

   Poista
  3. Minullakin on tuota samaa paprikaa ja se tosiaan kasvaa nopeasti. Jospa ne tomaatitkin sieltä pikku hiljaa innostuvat kiihdyttämään kasvuaan.:)

   Poista
 5. Pihvitomaatti 'Mortgage Lifter' näyttäisi olevan erittäin hidas itämään, kylvin tomaatit kolme viikkoa sitten ja vasta nyt on nousseet ekat taimet esiin, muissa lajikkeissa on osassa jo toinen lehtipari näkyvissä. Joten odottele rauhassa, se saattaa vielä itää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olit ihan oikeassa, Katja! Nyt illalla huomasin ensimmäisen 'Mortgage Lifter':n pilkistävän mullasta.:)

   Poista
 6. Mikä ihana lista taas kylvetty mitä maukkaimpia kasviksia ja kauneimpia kukkasia kesään! <3
  Nyt aurinkoa niin kasveille kuin mielellekin! =)

  VastaaPoista
 7. Miulla kosmoskukat ovat itäneet nyt hyvin, suurin osa. Mustasilmäsussut ovat vähän hitaampia, muutama on noussut, mutta toivottavasti nousee vielä vähän lisää. :) Samettikukat kylvän vasta ensi kuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania kesäkukkia sinulla! Minäkin kylvän suurimman osan samettikukista ensi kuussa, isosamettikukka pääsi multaan jo nyt.

   Poista
 8. Minun tomaateista "Indigo Rose" iti hitaasti ja myös huonosti, kaikki muut lajikkeet itivät hyvin. Aikaisia kylvöjä on vielä vähän koulimatta, täytyy tsempata ne valmiiksi ennen uusia kylvöjä. Lisää tilaakin pitäisi jostain löytää! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä sain viikonloppuna viimeiset varhaiset kylvöt koulittua ja äsken koulin tomatillot ja osan kaaleista. Viikonloppuna pitäisi koulia loput tomaatit, kunhan maitotölkkejä kertyisi tässä arkena riittävästi.

   Poista
 9. Kivasti eri lajeja tulossa. Minulla maaliskuun kylvökset ovat itäneet joko supernopeasti tai sitten tuijotellaan vain päivä toisensa jälkeen paljasta mullanpintaa. Lähipäivinä oli tarkoitus kylvää seuraava setti. Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti siellä ne hidastelijatkin lähtevät pian kasvuun. Aurinkoista viikkoa ja mukavia kylvöhetkiä!

   Poista
 10. Sookki saanu kylyvää ihan urakalla.
  Samettikukkia kylyvin ja muutamaa muuta. Sammarit o mukavan nopeeta, ahkeraliisat taas hirmu hitahia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahkeraliisat tuntuvat tosiaan kasvavan hurjan hitaasti. Viime vuonna ne eivät minulla itäneet lainkaan, mutta nyt sentään pientä viherrystä jo on.

   Poista
 11. Sinulla onkin paljon lajeja tulossa. Minulla on kylvettynä tällä hetkellä seitsemää eri perennaa ja vähän kesäpäivänhattua. Osa siemenistä iti tosi nopeasti, osaa vielä odottelen nousevaksi mullan pinnalle. Lauantaina laitoin daalian siemeniä multaan ja ne ovat itäneet jo nyt. Melko hätäistä sorttia olivat, liekö jonkin sortin ennätys. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kivoja kylvöjä sinulla. Ovatpa daaliasi tosiaan itäneet nopeasti! Siementen itämistä ja taimien kasvua on kiva seurata. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 12. terhakat taimet:)
  huhtikuussa käynnistän siemen rumpan,tomaatit mansikat,paprikar nostelevat päätään:)
  Aurinkoisia päiviä,sinule !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aurinkoisia päiviä ja mukavia kylvöhetkiä sinulle!

   Poista
 13. Hyvän näköisiä taimia ja paljon :) Itse olen ollut vähän laiska siemenien kylvössä,mutta joitain sentään olen saanut multiin.. aika pieniä taimia silti vielä ;)
  Mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sieltä ne pikku hiljaa kasvavat.:) Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...